Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vi tabte PDF Udskriv Email
Vi tabte af Jakob Sheikh
Jakob Sheikh
Vi tabte
384 sider
Gyldendal

Forfatterens tese er, at Vesten har tabt krigen mod terror, og at den militante islamiske bevægelse idag står langt stærkere, end den gjorde i 2001. Frygtindgydende må vi sige, og er det prisen for at leve i et globaliseret samfund, tænker vi så.

Det gælder al-Quada og en lang række af de andre, yderliggående, globale grupperinger. Der er idag cirka 230.000 militante islamister i verden og altså langt flere end de par hundrede, som al-Queda bestod af i 2001. 

Samtidig mener Jakob Sheikh, at Vesten idag stadig står med en unik chance for at skabe betydningsfulde forandringer i kampen mod jihadismen. Kampen begynder med forståelsen af, hvordan jihadismen kunne vokse så voldsomt.

Det får man så et ganske fint indblik i i bogen her, der er uhyre velskrevet, nærmest som en spændingsroman.
 
Skridt for skridt, bid for bid fortæller den om såvel opbygningen af terrornetværk som jagten på lederne. Om den mere, overordnede, filosofiske og politiske del, hvor vi i Vesten organiserer os gennem nationer, hvor nationerne så er underinddelt på forskellige måder, bl.a. gennem religion. Og at sådan er det ikke i Islam, der er det stik modsatte, hvor nationerne er underindelt af religionen.

Bogen har enormt mange, vigtige perspektiver, hvor man som læsere ofte får direkte aha-oplevelser. Vi kommer geografisk vidt omkring, USA, Palæstina, Indien, Østen, Yemen, Kenya, Sudan osv. osv. Og så er bogen særdeles aktuel i sin kontekst, næsten profetisk, idet USA jo netop har trukket sig ud af Afghanistan, og der er ingen tvivl om, at der er bred opfattelse af, at de på den konto tabte krigen mod terror i betydeligt omfang.
 
Og den sætter helt nye perspektiver på vores hidtidige opfattelse af krigen og klargør, hvordan det har været terroristernes mål med eksempelvis 9/11 at få de vestlige demokratier til at bløde økonomisk i krigen mod terror.

Bogen fortæller, hvordan de store magthavere i jihadismen styrer de mindre, og dem igen manden på gulvet, som så begår terrorhandlingerne med selvmordsbomber, biler, økser osv. Ganske enkelt med det formål at nedkæmpe vesten og få dem til at forlade muslimske områder.

En særdeles grundig og indsigtsfuld bog om en af vor tids store svøber