Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

111 steder i Nordjylland som du skal se PDF Udskriv Email
111 steder i Nordjylland som du skal se af Britt Nørbak
Britt Nørbak
111 steder i Nordjylland som du skal se
240 sider
Frydenlund
 
Er der noget bedre end at køre steder hen og stadig forbavses over, hvor rigt og bevægende en kultur og landskab, Danmark kan byde på.
Den nye bog i 111-serien fra Frydenlund handler denne gang om det nordjyske, og vi skal love for, at skal man nå det hele, skal man have startet bilen nu, og så afsted.
Det er en sand perlerække af fortællinger, der lægges op til, altså de fortællinger der opstår i en, når man står foran Hohøj, en oldtidsplads for datidens kunstnere, drikker en kop kaffe ved Bangsbo Å, besøger Det Nordatlantiske Fyr, får sig en lille en på Odde KystVineri eller går tur på Borremosefæstningen.
Mange af stederne, erkendt, virker besynderligt fremmede for anmelderen her, men vi erkender også, at omtalen af og den lille reportage i bogen fra de forskellige steder virker så motiverende, at man må have det med i sin livsbog, når man skal fortælle om, at man har være rundt i Danmark.
Det er skønt og berigende at læse om Herregården Odden, se billeder indefra, at besøge Boolsens Stenhave i Frederikshavn og så at være på besøg i den velduftende specialbutik Kronen i Aalborg, der emmer af gamle dage, gamle købmandsdiske og alle mulige, sjove specialiteter.
Eller hvad med at smutte en tur op i Hirthals Fyr her i december, hvor man kan få gløgg og æbleskiver servereret, - eller hvad med Saltums berømmede garnbutik, Bindestuen.

Læsø Saltsyderi, Mariager Klosterkirke, en af Middelalderens største kirker i Danmark, ligesom Morsø Traktormuseum byder indenfor til et kig på køretøjer, du aldrig har set.

Igen et pletskud fra forlaget, der vil mere end at udgive bøger. Det er tydeligt, at både forfatter og udgivere har en interesse i at udbrede hele Danmarks kultur til hele Danmark.

Nydelig udgivelse med masser af skønne billeder.