Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Engle dør aldrig PDF Udskriv Email
Engle dør aldrig - Hells Angels i Danmark 1957-1997 af Carsten Norton
Carsten Norton
Engle dør aldrig
328 sider
Politikens Forlag
 
En spændende, formfuldendt, vigtig og respektfuld bog om De vilde Engle, som de blev kaldt engang, og som alle idag kender som Hells Angels. 
Bogen er fyldt med navne som Smukke Jens, Gøgler, Makrel, Jønke, Høvding, Gnid, Paddel, Blondie, Zulu, Tennis, Dumme-Allan, Gallopping Goose og meget, meget mere, der hører den verden til.

Det er barsk læsning, når man ikke mindst læser, hvordan engle fra mange lande behandlede 19-årige Marcella, som gennem mange, mange timer blev tævet, bundet og voldtaget.

Nogle vil naturligvis indvende, at der ikke kan være meget respektfuldt og udgivelsesnødvendigt over en bog, der omhandler engle, der har bidraget til så megen uro, kriminalitet og ballade i samfundet.

Ikke desto mindre lykkes det forfatteren på flot vis at skabe en fortælling om, hvordan det kan lykkes en efterhånden anseelig gruppe mænd at skabe rum og plads som parallelsamfund, fordi de vil skide på samfundets normer og love, hvis de kolliderer med egne.

Det må man så mene om, hvad man vil, men for at forstå vores samfund og de trængsler og pinsler, mange af dagens ofre for rockerkriminalitet er udsat for, ja så er det nødvendigt at kende til baggrund og historie. Og have sans for det helt særlige broderskab, som statueres rundt om i klubberne.

Og den får vi i allerhøjeste grad i bogen, som påviser, hvordan Hells Angels i Danmark startede med nogle få optagelser i Danmark og dermed ændrede den danske underverden for altid.

Det her er første bind af ialt to, det dækker perioden 1957-1997, skildrer den blodige krig med Bullshit i 80erne, den store nordiske rockerkrig i halvfemserne, politiets metoder til efterforskning, festerne i Titangade, Nøragersmindebanden, Filthy Few, Søpromenaden, præstens langen ud efter pressen og samfundet i almindelighed til Makrels og Høvdings begravelser, hvor han gav udtryk for harme over de velbjergede borgere, som forargedes over, at mennesker, som de selv stødte væk, valgte andre livsformer.

Og her er vi nok ved noget af det virkeligt væsentlige i bogen. At Hells Angels, læderjakkere, rockere, og hvad vi ellers har, et sted handler om udstødtes mangel på plads i et samfund, der på mange måder lukker sig om sig selv.

En bog til at blive klog af. Som også tager os ved hånden og giver os historier fra mere end en menneskealder.

Tilsat fine billeder og illustrationer.