Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Passager 23 PDF Udskriv Email
Passager 23 af Sebastian Fitzek
Sebastian Fitzek
Passager 23
400 sider
Gutkind
 
Uha uha, hvilket brag af en spændingsroman. Krimi så det brager, stemning så det gør ondt, thrillermekanismer der er skruet fantastisk sammen.
Passager 23 er kodeordet for passagerer der forsvinder fra krydstogtskibe enten ved selvmord, uheld....., som måske ikke var så meget uheld endda.
For fem år siden mistede Martin Scwartz sin kone og søn på krydstogtskibet Sultan of the Seas.
Martin har aldrig troet på, hvad myndighederne dengang fandt frem til - at der var tale om en selvmordsaktion.
Så bliver Martin kontaktet af en kvinde, der kalder sig thrillerforfatter, med et tip om, at går han ombord på Sultan igen, så får han beviset på, hvad der skete hans familie dengang.
...
Og så kan det nok være, handlingen bevæger sig over stok og sten. 
Bogen er af den slags, som man bliver betaget af bare ved at se forsiden. Fugle, vand, udendørs kahytter og en lille dreng i løb.
Og man bliver ikke skuffet. Det er sådan en af den slags, mørke historier, hvor man tror, man ved, hvad bogen skal handle om. Og hvor man kommer hen. Men det viser sig, at vi får en ganske uventet rejse ind i nogle overraskende dele af skibet.

Vi er med fra første side, idet handlingen starter stille og roligt og helt udramatisk, og det kan vi godt lide. At vi ikke bliver smidt ud i det vilde med det samme. 

Bogen har nuancerede og mangefacettede plots og tager os også rundt om emner som seksuelt misbrug, høje IQere, barbariske hændelser som glasskår der bliver presset ind i folks mund, utroskab som at tage penge for sex osv osv.

Udover en fantastisk spændende read dykker forfatteren godt og grundigt ned i mange af de emner, der bliver diskuteret for tiden af såvel politikere som græsrødder samt almenbefolkningens bevågenhed og forargelse. At sætte noget sådant ind i en krimi-kontekst, med både afpresning, hævn, tildækninger, mord og vold, så det bliver læseværdigt, det er kun en rigtig god forfatter, der kan det.

En interessant måde at udtænke plots på. En flot krimi. Et stort drama. God tur på dit næste krydstogt.....