Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Noget du ikke ved om længsel PDF Udskriv Email
Noget du ikke ved om længsel af Karen Strandbygaard
Karen Strandbygaard
Noget du ikke ved om længsel
260 sider
Peoples
 
Det er stærkt, at forfatteren på den her måde formår at kombinere de små dagligdags dramaer med det endnu større: Nemlig evnen til at blive gravid, kampen med og mod sin krop, indflydelsen fra noget i og for sig udefrakommende og påvirkningen på karriere og kærlighed.

Bogen bliver markedsført som et psykologisk portræt af en kvinde, der bliver fange af sin egen længsel og en roman om, hvor let et helt, almindeligt liv kan blive slået ud af kurs.

Og det er netop, hvad det hele handler om.

Længsel efter kærlighed, længsel efter et barn, længsel efter familie og ikke mindst. Længsel efter at kunne bestemme over sin egen fysik.

Det begynder godt men går op i hat og briller.
 
Maria og David møder hinanden til en fest. De flytter hurtigt sammen men bliver også hurtigt optaget af, at de skal finde noget større. Her tørner forskellighederne sammen, idet David er meget kritisk overfor det, ejendomsmægleren tilbyder. Det skal være perfekt, idet han er uddannet  arkitekt og ved jo nok, hvad han vil have, og hvordan tingene skal se ud. Til gengæld er Maria meget påvirket af sin mor og er kritisk overfor lejligheder højt oppe.

Maria holder nogle af sine følelser tilbage overfor David og synes, hun virker banal i noget af sit indre liv. 

Genkendeligt? Absolut ja. Tragisk? Tilsvarende.

Noget sådant kan et par overleve de første måneder af et forhold. Ofte bemærker man det slet ikke i ens indre. Hvilket Karen Strandbygaard er utrolig dygtig til at formidle mellem linjerne. 

De to elskende bliver da også mere putte- og holde-i-hånd-elskende, da de bliver enige om, at de skal have et barn.

Herfra ændrer forholdet sig subtilt. For så går intet mere som planlagt.

Marian bliver ikke gravid, og parret ender i fertilitetsbehandling. Og de forgæves forsøg på at få et barn slår skår i det, de to troede var et optimalt kærlighedsforhold; til døden vi skilles. 

Bogen er en fantastisk skildring af, hvordan en tilværelse kan smuldre, når et issue bliver en besættelse, og når man ender op med ikke at kunne tænke på andet, og når tilværelsen vil noget andet med en, end man selv ønsker det.

En skøn roman med ualmindeligt mange referencepunkter til ens eget liv.