Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sommerferiedigte PDF Udskriv Email

 

 Sommerferiedigte af Nikolaj Zeuthen

Nikolay Zeuthen 
Sommerferiedigte
80 sider
Gutkind

En dejlig digtsamling om livet itself. Vi når ind til benet gennem forfatterens gode iagttagelser og eminente fortællerglæde og evne.
Fortællerevne gennem digte, så det går lige ind, og man behøver ikke læse digtene to gange, før man har sig en oplevelse. Om naboens radio, der har en udsendelse om aktier, om mor i Tingbjerg, som de lige får lokket til at spille kort og også med stort besvær får overtalt til at gå en lille tur med ned.

Om varmen og ugideligheden på stranden, om Fosdalens smeltevandskløft fra istiden, hvor vi får et glimt af historiens gang og menneskets udvikling, om ferien i Fjerritslev, hvor vi får et glimt af de dagligdags indkøb som en badedragt til Lise, om pengene der lynhurtigt ryger på en benzintank på Fyn, om afmagten når der mangler skruer til et IKEA-skab man er ved at samle, og så er der gode iagttagelser om unge mennesker og deres ungdommelige færden, og nu er ferievennerne kommet på besøg, og nu har de lejet et rækkehus uden for Århus gennem AirBnb.

Et glimrende tidsbillede af en ferie, der foregår i en lejet bil med kone og tre børn, hvor digteren Nikolaj med en elegance og nøgternhed svinger sig i lyrikkens kunst på en så hardcore måde, at man ikke bare føler, man sidder ved siden af, men føler man er midt i de begivenheder, Nikolaj oplever.

Et sødt, varmt og glimrende, lille værk, der får rystet posen med livsværdier og oplevelser godt og grundigt.