Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Præstationskultur PDF Udskriv Email

 

 Præstationskultur af Anders Petersen

 

Anders Petersen og Søren Chr. Krogh
Præstationskultur
72 sider
Aarhus Universitetsforlag

 

I disse tider, hvor regeringen overvejer at indføre endnu en præstationskarakter, kan det være vigtigt at læse om og overveje, hvad præstationer gør ved det enkelte menneske.


I denne lille udgivelse er der god hjælp at hente, idet vi bliver gjort opmærksom på, at præstationskulturen altid har haft en evne til at finde vej gennem sprækkerne og sætte sig i store dele af børne- og ungelivet.


Det kan have en meget stor indflydelse på deres selvopfattelse og identitet, og derfor er der god grund til at se på fænomenet som helhed.

Præstationskulturens kolonisering af de mange arenaer i børne- og ungelivet efterlader en fortættet normalitetsforståelse. Forståelsen af, hvad der er normalt, bliver indsnævret, hedder det i bogen.

Hermed mener forfatterne, at hvor normalitetsbegrebet tidligere blev forstået langt bredere er målestokken for normalitet nu præstationsindividets evne til at folde sin unikke selvrealisering ud, opnå det perfekte og skabe sig personlige succeser.

Bogen er skrevet pænt akademisk i ditto vendinger. Men der er ikke så meget at misforstå. Udgivelsen er letlæselig, og særligt fordi den sætter spot on på det at drive sig selv fremad, fremad og fremad i lyset og i dække af perfektionisme og præstationer, så er bogen til at identificere sig med. Og måske endda se indad og kigge på, hvor vi selv er præstationsfikserede og overveje, om det nu også er sundt, selv i små bitte doser, og hvad byder vi så ikke vore børn og unge.

I familielivet, i fritidslivet og i det sociale liv.

Konkurrencebegrebet, social acceleration, gevinster og muligheder og begreber som Du SKAL præstere er nøgleord og bliver taget godt og grundigt op i bogen, der stiller mange direkte spørgsmål til læseren - på en sund og givende måde.

En vidunderlig lille udgivelse der burde være fast pensum hos forældre, skoler, undervisere og pædagoger. Først når man har læst den, kan man, hvis man ikke vidste det i forvejen, få øjnene op for, hvor fælt præstationskulturen kan påvirke dagens unge og morgendagens voksne og de kræfter, der fremadrettet skal være med til at styre landet.