Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Lysene på den anden side PDF Udskriv Email

Lysene på den anden side af Hans Lucht

Hans Lucht
Lysene på den anden side
320 sider
Turbine

Peter flygter fra det Afrika, der er ved at bukke under for en verdens forurening og ligegyldighed over for det store kontinents sygdomme, fattigdom og andre udfordringer.
Ham bruger Middelhavet som flugtvej, og det koster hans kone og søn livet. Han dukker illegalt op i København og tager low-arbejde, han finder en ny pige, som han forelsker sig i, og hun bliver gravid med deres fælles barn.
Alt tegner sig mod et lys på den anden side, end Peter er vant til, han er ved at komme i veje og ovenpå de forfærdelige hændelser på Middelhavet og i den barske tilværelse i Afrika.
Lige indtil den dag, det danske politi lige vil tale med ham....

Så kommer Roí på banen; han har fået til opgave at følge nigerianere hjem til Nigeria igen....

Hvor skal vi hen.
Roskilde.
Roskilde? Jeg vil gerne ringe til min kone først.
Du må ringe, når vi kommer frem.
Hvor skal vi hen efter Roskilde.
Vi skal til Nigeria. Du kan ringe dernedefra, det lover jeg. Det bedste er, hvis du følger med stille og roligt.

Det er, tænker man som læser, nok ganske svært at følge stille og roligt med i sådan en situation....

Scenen er blot en ud af rigtigt mange, som forfatteren med stor indsigt og erfaring fra sin forskning i migration og smugling benytter for at skabe en spændingsroman, der har fået tilsat endnu en dimension af spænding, idet den er grebet ud af virkeligheden.

Ganske kort fortalt: Peter bliver sat på et Herkulesfly på vej mod Afrika. Men deportationen går bestemt ikke som planlagt.

Indstiller man sig på barsk læsning, desperate mennesker og grusomme detaljer, så får man en god indsigt i, hvad det vil sige at være flygtning, der næsten uanset, hvordan livet bliver levet, kommer i så store vanskeligheder, at livet bliver et mareridt.

En bevægende bog der rammer følelserne så grundigt, at man ikke har overskud til andre bøger de næste dage. Det er nok fordi, man skal tage den her een gang til, hvilket kan anbefales.