Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mit år med Gud PDF Udskriv Email
Mit år med Gud af Svend BrinkmannMit år med Gud af Svend Brinkmann
Svend Brinkmann
Mit år med Gud
254 sider
Gyldendal


Helt nøjagtigt, hvad læserne skal have ud af denne bog, det kan være svært at fange. Han fortæller, at han hele sit liv har haft et uafklaret forhold til det religiøse. I bogen her forsøger han så at komme det hele nærmere.
Det er blevet til en sjov blanding af selvoplevede statements, voldsomt akadamiske analyser og filosofiske tilgange over emnet og mod slutningen en ganske befriende og næsten rådgivende mission omkring det at sørge.
Det er efter vor mening bogens stærkeste tema. Sorg. Svend fabulerer lidt over, om folk, der har en stærk tro, kommer lettere gennem sorg, end folk, der ikke har. Han har først én mening, men han skifter den ud med en anden undervejs, da et menneske tæt på ham dør.
Bagest i bogen er der en forfærdelig masse noter, og man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet og måske lakonisk tænke for sig selv, at han kunne måske bare have nøjedes med at udgive alle disse noter.
Omvendt - er man fan af Brinkmann, så må man retfærdigvis sige, at der er meget filosofisk og akademisk at komme efter. Tvivlen om, hvorfor man vælger at gøre det ene eller det andet, den besidder vi vel alle fra tid til anden. Nu så også Brinkman. Og det er jo egentlig befriende at vide, at en af de p.t. store stjerner indenfor kultur-, psykologi- og åndsliv også er et søgende menneske.