Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Et amerikansk liv PDF Udskriv Email

 Kamala Harris af Dan Morain

Kamela Harris
Et amerikansk liv
304 sider
Mellemgaard

 

En fin fortælling om USAs vicepræsident, hendes holdninger og baggrund for at gå ind i politik. Og også en ganske fortræffelig affyringsrampe for mange af de ideer, der fik hende til at stille op som præsidentkandidat. 
Og selv om hun ikke blev landets nr. 1, så er det vist heller ikke så ringe at blive nr. 2. 
Udover at være en interessant bog om, hvordan det lykkes at en kvinde af indvandrere at blive hele USAs næsten-første-dame, så er det en vigtig streg om USAs vækst de seneste halvtreds år, og hvilke påvirkninger, politikere og almen befolkning har været udsat for. Og hvorfor nogle ønsker at bevare det etablerede, mens mange andre ønsker forandring.
Interssant læsning omkring en af hendes mærkesager, ændringen af elementer i sundhedssystemet, og når man har læst de rørende historier, så kan man godt have en stor grad af forståelse for hendes programerklæringer.
Man kan indvende, at det ikke er banebrydende politik og beslutninger, Kamela Harris står for, hvilket tydeligt fremgår af bogen. Og det er da også helt sikkert, at hun skal lægge sig gevaldigt i selen for at kunne stille mod en republikaner, om det skulle blive tilfældet i 2024 eller 2028. Men det kan være, at retten simrer, og at tiden arbejder for Kamela Harris, og at hendes holdninger og personlighed netop bliver i lidt skjulte lag for så for alvor at bryde frem, når tid er.
Og det gør bogen alvorligt interessant. At vi har at gøre med et menneske, der har prøvet lidt af hver, nu også prøver lidt af hvert, men verserer med de baggrundsholdninger og den baggrundsposition, en vicepræsident må forventes at have.