Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Solen er så rød PDF Udskriv Email

Solen er så rød af Henriette Houth

Henriette Houth
Solen er så rød
256 sider
Politikens Forlag

En bog der trods et bredt udvalg af lignende problematikker går under huden og eksponerer den forfærdelige ensomhed, der må ibo folk, som på tragisk vis i livet mister både far og mor og en halvsøster til deres eget fravalg af livet.
Den skyld, skam og det enorme trauma, der nødvendigvis må følge med bliver uanset graden af behandling naturligt nok et af følgerne hos hovedpersonen Tulle. Og man kan umuligt føle med hende, for det, der sker undervejs i bogen, er så horribelt, at man ikke fatter, et menneske kan overleve alt det.
Alkohol, utroskab, fornægtelse, mangel på kommunikation og dialog, ansvarsforflygtigelse, moderens foragt overfor Tulles venner, det er hvad Tulle vokser op i. Og hvordan kan man næsten overleve i det??
På trods af, eller måske netop fordi, man er datter af ansatte i sundhedssystemet. Sågar i en udkantsby som Grenå. Her er masser af location-dropping fra lige netop den by, hvilket giver bogen autencitet og styrke, og yndere af Djursland vil næsten kunne bruge bogen som bykort....:-))
Forfatterens metier er tilsyneladende at stille skarpt på de problematikker, man som menneske kan være udsat for, og ikke slipper udenom, og bogen er endnu et pift til de læsere, der ønsker at tilegne sig noget mere baggrundsviden om, hvorfor folk optræder, som de nu gør. Altså: Man kender kun folk til tænderne og deres opvækst slet ikke.

Bogen er blevet kritiseret for ikke at være litterær nok, og at det er endnu en udmaling af problematikker.

Og hvad så, spørger vi. Vi synes, bogen er fremragende, NETOP fordi den endnu en gang tør udstille nogle af de udfordringer og problematikker, der kendetegner omend ikke enhver villavejs beboere så i hvert fald nogle af beboerne i hvert kvarter. Og fordi den er skrevet med en stemme, der måske ikke er perfekt nok til det udbud af anmeldere og litterater, der mener at have læst mere end nok af, hvad der sker i folks barndom. 

Men som råber højt nok til, at man vil kunne have stor glæde af at lytte godt efter.