Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den inderste kerne PDF Udskriv Email

Den inderste kerne af Lotte Kaa Andersen
Lotte Kaa Andersen
Den inderste kerne
414 sider
Gutkind

En spændende bog der bliver bedre og bedre, mens siderne åbner sig og kulminerer med en aldeles humoristisk afrunding af hovedpersonens alderdom i firserne og halvfemserne. Det er tæt på at være de bedste sider. Her får vi et levet liv afrundet i en nøddeskal i takt med, at Inge Lehmann nu er blevet en ældre dame, der langsomt er ved at miste sanser og bevægelighed. Hvor hjemmehjælperne ikke altid har den største empati og farer ind og ud af hendes hjem og siger, at nu skal hun ud at røre sig og upsada.
Hvor alle dør omkring hende, hvor hun famler efter brillerne, hvor hun fortsat vil kaldes doktor og ikke lille De og frue, for hun har aldrig været nogens frue. Og hvor hun får sig en ordentlig griner, da computersystemet på Rigshospitalet ikke kan finde ud af, at patienterne fylder 100 og tager fejl af det 19. og 20. århundrede...

Ellers er bogen et interessant bud på kvindernes kampe for anerkendelse gennem forrige århundrede. Og med et bid af forfatterens gode sans for cyklus - den begynder med Lehmanns barndomsoplevelse af et jordskælv i København og slutter med minderne om det - kommer vi tæt på vor egen kamp for at opleve det, der for os synes ganske naturligt, men hvor der er udfordringer og bump undervejs.

Historien om Inge Lehmann er historien om en anderledes kvinde, der på en vis måde er plads til i en delvis akademisk familie, hvor der er ok højt til loftet. Men hvor den virkelige verden udenfor familiens trygge arne viser sig at skulle blive en kampplads, og uforberedt på det, som doktor Lehmann er, så bliver det noget af en nyser.

Vi bliver naturligt nok vidne til mange kendsgerninger fra det forrige århundreder. Den spanske syge, motorbådene på Peblingesøen i København, krigen i Europa, vi får direkte og indirekte en masse at vide om børneopdragelsen dengang, og hvordan man puttede etiketter på børn, der var lidt anderledes. Overfølsom, klogere, end godt er. Et skravl.

Og vi bliver også vidne til det sceneskift, der sker i familiens opbakning, når de opdager, at Inge Lehmann, verdens første kvindelige seismolog, vil leve sin anderledeshed ud for alvor.

En bog der er lækker og godt skrevet, der er sammenhæng i tingene og en umådelig masser herlig name dropping om veje og steder i København og på det øvrige Sjælland.