Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tro versus tro PDF Udskriv Email
Tro versus tro af Peter Lodberg
Peter Lodberg
Tro versus tro
312 sider
Kristeligt Dagblads Forlag


Det er virkelig en spændende bog, det her. Man kunne umiddelbart ved første øjekast hævde, at den måske har en forkert titel i forhold til det enorme kar af nyttig viden, den indeholder. Titlen indbyder til, at man skal forholde sig til det religiøse. Vi synes, det mere er brillant historieskrivning. 
Av hvor er det spændende at læse om dengang, kongen fik de reformerte til at bosætte sig i Fredericia. 

Det er spændende at læse, at den katolske kirke har holdt 21 konciler. Bogen har en glimrende fremlæggelse af, hvordan Grundtvig lægger sig i forlængelse af Ziegenbalg, hvordan grundlaget for forskellige missioner opstod, hvordan Luther mente, at tyrkernes succes på slagmarken var Guds straf for ulydighed, og hvordan han iøvrigt har gennemskuet pavens hykleri ved at opfordre til krig for bare at samle til egne huse. Og også hvordan tanken om hellig krig blev født i kristendommen.

Bogen ser ud til at tage afsæt i Muhammedkrisen i 2005, der havnede i en splittelse mellem dialog og konfrontation. Det har fået forfatteren til at gå langt tilbage i historien for at fremstille de konflikter, der har været i trossammenhænge, også længe før reformationen i 1536.

Gennem sin 2000-årige historie har kristendommen udviklet sig til at blive den største verdensreligion, og den har utallige forgreninger, som præsenteres i bogen....I vores tid konfronteres forskellige religioner og trosretninger som aldrig før. Mødet kan give værdifulde perspektiver på ens egen tro eller være en trussel for ens livsform og traditioner, hedder det på bogens bagside.

Vi synes, det er rart, der udkommer bøger som denne, letlæst og yderst information, så vi andre kan blive klogere på den verden, vi lever i, og som vi kommer af.

En meget veloplagt forfatter med en stor viden præsenteret i en form, der giver en solid viden og også oplæg til debat om tro versus tro.

Måske titlen er ganske rammende alligevel....