Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kamp jagt og pragt PDF Udskriv Email

Kamp, jagt og pragt af Kjeld von Folsach
Kjeld von Folsach, Joachim Meyer og Peter Wandel
Kamp, jagt og pragt
296 sider
Strandberg Publishing

På Davids Samling i København kan man i denne tid, og indtil september, opleve en imponerende særudstilling.
Vi taler om islamiske våben fra 1500-1850; de islamiske fyrsters slagkraft, og hvilken rolle de spillede på slagmarken, såvel i jagt som prydsgenstande og i gavehenseende og agtelse.

Har man ikke lige mulighed for at komme til København, så er der mulighed for så at sige at opleve udstillingen alligevel i denne håndfaste og overordentlige rigt illustrerede bog, der giver os et bredt og nuanceret syn på alle de våbenrelaterede genstande, der var karakteristiske for den islamiske verden -, såsom dolke, sværd og krumsabler, refleksbuer og geværer, hjelme, brynjer, skjolde og hertil hørende standarter, trompeter og trommer.

Bogen indeholder også artikler om kamp og våben i Koranen, den islamiske verdens ridderlære, indskrifter på islamiske våben og de islamiske våbens indsamlingshistorie.

I en global verden, hvor historien samles med fragmenter fra meget forskellige religioner, verden og udsyn, har vi godt af bøger som denne, der på en let og overskuelig måde giver os indsigt i, hvordan islamiske hære med stormskridt udviklede lande til imperialistiske stormager, hvordan våbnene bliver til redskaber for gavegivning og konsolidering af hierarkier, fulgte bestemte regler, og hvordan iøvrigt forholdet mellem krig og fred i islam var noget mere komplekst end som så.

Detajljerigdommen i bogen er overordentlig stor og viser meget fine nærbilleder af alt fra sværd og hestehoveddolke til retten til at bruge fisk som symbol hos en storvesir.

Man får utroligt meget at vide om noget, der fylder vores verden meget, måske mere end vi tror. Fyrster, stormoguler og skydevåben i Det osmanniske Rige har sin helt særlige plads i bogen, der må siges at være en vigtig del af historieskrivningen på en meget velvalgt, farverig letforståelig og komfortabel måde. Og som i det hele taget er en æstetisk både præstation og nydelse.