Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Hvor folk færdes PDF Udskriv Email

Hvor folk færdes af Tom Hermansen
Tom Hermansen
Hvor folk færdes
384 sider
Strandberg Publishing


Man bliver simpelthen åndeligt beriget og begavet ved at bevæge sig igennem denne store bog med ufatteligt mange gengivelser af udsmykninger, kunst og rums indretninger. Hvor vi nu kommer frem i Danmark, i kirker, svømmehaller, i byparker, på efterskoler, i gymnastiksale, ja overalt, her støder man på kunstværker, man måske lige defilerer forbi og siger, at det er pænt, eller det mangler.
Hvis det er pænt, er det måske fordi det ikke er udfordrende kunst, hvis det mangler, kan det være det provokerer så meget, at det fortjener at blive kaldt ny kunst.
Ingen ved det helt nøjagtigt, og igennem tiderne har diverse kunstnere været optaget af at udtrykke sig selv og deres kunstart på netop deres måde til gavn og glæde for alsidigheden.
Vi må sige, at bogen her er alsidig og peger mestendels på 50 store værker fra de seneste 100 år.
Fra væggene i Frederiksberg Svømmehal, over Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital, over Spencer Finchs udsmykning på Create i Aalborg, over mosaikker på Glyptoteket, til Ollerup Gymnastikhøjskoles festsal, via K.B. Hallen i København og så til Øen på Erhvervsakademiets nye campus i Odense.
Og naturligvis meget, meget mere.
Hele bogen igennem er der tilsat forklaringer, kommentarer og anekdoter og analyser fra diverse kunstnere og kulturpersonligheder og baggrunden for, at de enkelte værker blev skabt.

 

Bogen lever på fornemste vis op til sin titel, idet vi kommer meget bredt omkring, hvor folk nu mødes. Og efter at have læst bogen her, får vi anledning til at studere det næste kunstværk, vi støder på, lidt mere intenst og dybt og måske med hovedet en anelse mere på skrå.

Bogens 50 værker bliver præsenteret i kategorier som sport, uddannelse, oplysning, administration, kunst i byrummet og andet. Alene er har redaktøren gjort sine læsere en tjeneste ved også at forklare, at kunst er særdeles mangfoldig, og at vi støder på den alle vegne.

Det bliver meget svært at finde et værk fra de senere år, der kan sidestilles med denne bog, som er en perle for kunst- og historieelskere.