Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Bygningsfejl PDF Udskriv Email

Bygningsfejl af Per Gammelgaard

Per Gammelgaard
Bygningsfejl
168 sider
Hovedland

Alene forsiden. Her ser man det hele. Alle pengene værd. En ensom, ung mand. Et menneske der kigger sig i spejlet. Og forestiller sig, at han kunne være Elvis Presley. Intet mindre end The King.
Hvilke andre muligheder har han?
Han der lever i en drømmeverden og bliver opfostret med faderens totale mangel på omsorg og varme. Og kun har hån til overs for sin søn.
Med udtalelser som:
Du kører i det forkerte gear. Det gjorde din mor også altid.
Ja-ja, du kan jo godt.
Har jeg ikke sagt, du ikke må fodre dem.
Det er som om, dine hænder er bygget forkert.
Man skal sætte sig et mål her i livet.

 

Med sådan en far kan man ikke blive andet end usikker og få nogle, og sikkert mange, mange, år føjet til den menneskelige udvikling, der skal gøre en moden og voksen.
Staklen, en købmandssøn i halvtredserne, vokser frem side for side, og Per Gammelgaard er rigtig god til med nogle få sætninger at karakterbeskrive såvel far som søn og give os mere end indtryk af forholdet imellem dem.
Hvordan det så skal gå ungersvenden undervejs i livet, det kan anbefales at finde ud af ved at læse bogen. Er der en vej ud af skruestikken? Selvfølgelig er der det! Hvordan går det så ude i friheden, når den er opnået? 

Forfatteren formår at gøre læsningen elegant og morsom og ikke navlepillende tragediebeskrivende, som vi har alt for meget af i bøger, hvis folk har haft en dårlig opvækst.
Per Gammelgaard har bestemt da også haft nogle udgivelser at øve sig i, og det ser man på den morsomme musik i hans sætninger:

De stønnede og skreg. Hvis ikke man lige vidste, hvad det betød, kunne man tro, de var ude på at myrde hinanden.

Esthers badedragt var lyserød og fyldt med deller.

Vigga lignede en høne, som hun gik der frem og tilbage med sit afpillede hovede på skrå.

Far lignede en mand, der kørte sin alderdom i møde.

Vi får fine lokationer med på vejen lige fra Cadiz i Spanien, over Mallorca, Stautrup, København og Slagelse, de rapkæftede i Viby, pjat med pigerne og masser af musik fra Neil Sedaka, Chubby Checker og forsidens Elvis Presley.

En munter og alligevel dybt seriøs roman om et tragisk og så alligevel såre almindeligt emne, hvor genkendelsesniveauet er højt, hvor usikkerhed og famlen i ungdom og pubertet altid har sine årsager, og hvor livet venter på en lige så længe, man har lyst til at blive ved.