Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Spøgelser PDF Udskriv Email

Spøgelser af Dolly Alderton

Dolly Alderton
Spøgelser
416 sider
Hr. Ferdinand
 
En dejlig, lækker, varm og inspirerende feel good. Forsiden alene emmer af henslængthed, sex, dating, magelighed, på jagt , , , ,. Og når man er kommet igennem bogen, ved man, hvad det vil sige at leve livet, fyldt med udfordringer og bekymringer, og alligevel med en vis lethed om hjertet. Det skal nok gå altsammen.

Den 31-årige Nina Dean har været single i et par år og beslutter sig for at forsøge sig på dating-appen LINX. Det kommer der til at begynde med en række frustrationer ud af, nøjagtigt som de fleste på dette marked kender det: Mænd der afbryder kontakten, mens man er godt igang med dem, uden nogen forklaring, elleres også svarer de hende random ud af det blå.
Særligt falder hun med det samme for en mand, hun synes er den ideelle. Han hedder Max, og lige så hurtigt, han er kommet ind i hendes liv og rippet grundigt op i hendes følelsesliv, ja så forsvinder han igen.

Samtidig er Ninas far godt op vej ind i demens-sygdommen, så nu må hun forholde sig til to ulykker, så at sige. Faderen er ved at forsvinde som den, hun kender, og hendes biologiske ur tikker uden en mand ved sin side.
Nina får prøvet lidt af hvert, hvad angår mænd. F.eks. netop Max og så Joe, der er Max´ dimentrale modsætning.

Max var selvsikker og tilbageholdende i sin begejstring. Joe var hvalpeagtig og ivrig efter at underholde. Max var alvorlig, Joe ville gøre eller sige hvad som helst for at få folk til at grine. Joe var blød og rundkindet. Max var stor og stærk.

Osv osv.  

Bogen er letlæst og gribende. Fordi den indeholder og beskriver voldsomt mange af de aspekter, vi selv eller vore bekendte udsættes for i jagten på den eneste ene. Er det godt nok til mig. Og hvis ikke, er der så alligevel noget, der vejer det op? Afmålte beskeder der skal analyseres. Afsted på kunstudstillinger, cafeer og skjult røntgenblik gennem lejligheder, hvor bøger og CDer ligger på enhver tænkelig flade.

Meget humoristisk beskrevet. 

Bogen er altså både morsom og klog. Og den har masser af det hele. Aldrende forældre, reviderede livsforventninger, tab af venskaber, vejer der må skilles hvor smerteligt det kan være.

Man kan ikke påstå, at hovedpersonen er specielt sympatisk. Det er dog heller ikke vigtigt for temaet, og man kommer på den måde til at lægge mere mærke til tidsånd og personernes op- og nedture end at håbe for Nina, at alt går godt. 

Og som potentiel læser skal man vide, at der er mange temaer i bogen, og at dramaerne ikke kun handler om kærlighed og sex, men at handlingen er mangefacettet. Der er noget at holde styr på, og det er der jo også i vore egne liv. Derfor er bogen tro og virkelighedsnær.