Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

For meget og aldrig nok PDF Udskriv Email

For meget og aldrig nok af Mary L. Trump
Mary L. Trump
For meget og aldrig nok
248 sider
Mellemgaard


Den får ikke for lidt med kritiske og nedladende bemærkninger om Trump og Trumpfamilien. Donald er fuldstændig uegnet som præsident, Donalds forkærlighed for splid, manglende evne til at lede, hans ekstremt dårlige og formentlig bevidste fejlhåndtering af den nuværende katastrofe, den følelse af splittelse, , som min farfar (Fred Trump. Donalds far, red.) skabte i Trump-familien, er det vand, som Donald altid har svømmet i, Fred ødelagde sin ældste søn (Marys far, red.) ved at nedgøre og ydmyge enhver del af hans personlighed . . . Fred ødelagde også Donald, man ikke ved at slukke for hans personlighed, som han gjorde med Freddy, i stedet kortsluttede han Donalds evne til at udvikle sig . . . osv osv.

Den nye bog her er lige udkommet på dansk, og den vil naturligt være en kærkommen udgivelse hos Trump-kritikere, som skal have lidt flere argumenter for, hvordan denne mand fik kæmpet sig ind i amerikansk politik på stort set ingen tid og endte med at blive landets præsident.

Men den har på formidabel og meget afgørende vi også en ekstra mission, og det er nok så spændende.


Den fortæller historien om, hvordan man i en familie som patriark - altså Fred Trump - spiller folk ud mod hinanden, fremhæver den ene søn for den anden, håner den anden så meget, at den ene overtager rollen som bøddel og en forlænget udgave af faderens mål om succes. Altså uden  hvordan man i en familie grundlægger de følelser og mekanismer, der gør folk parate til enten at gå ned med flaget eller skabe resultater UANSET prisen for andre.

Det er nok med det øje, man skal finde værdi i bogen.

Meget af teksten i bogen kender vi jo. Hvordan Donald når til tops i en forretningsverden, der et langt stykke hen ad vejen er brolagt med korruption og humbug. Men det er også utroligt spændende at læse, hvordan Donald Trump samler sin familie til et familiemedlems fødselsdag i Washington og lader dem fragte i busser fra Trumps Hotel og så op ad Pennysilvania Avenue til Det Hvide Hus, og se så, hvordan de bliver modtaget, og hvordan det hele så er forbi i løbet af nogle timer.

Bogen er skrevet af Mary Trump, der er Donald Trumps niece.

Man siger jo, at man ikke skal skide i den rede, man er vokset op i. Og hun må have gjort sig, hvilket hun da også beretter om i forordet, nogle alvorlige overvejelser om, hvordan, hvorfor og hvornår, bogen skulle skrives og udkomme.

Men til slut er hun altså blevet enig med sig selv om, at det nu var tiden. Og som psykolog har hun på afgørende punkter set en mission i at beskrive, hvordan en familie bærer sig ad med at blive til monstre.

Hun fortæller, at meget af bogen er skrevet efter hukommelsen, og hvor den ikke rakt, har hun bl..a brugt internettet og opslagsværker til hjælp.

Det må da også have været nødvendigt for at hjælpe hukommelsen på gled over episoder, der strækker sig mange år tilbage, og man sidder som læser trods alt tilbage med en vis undren over, at det overhovedet kan lade sig gøre at have en så detaljeret hukommelse.

Nuvel, bogen er enorm interessant læsning. Og siger man gab, nu ikke mere Trump, så skal man ikke stå af. For det er ikke hver dag, at et familiemedlem "hænger" sin egen familie til tørre, hvad forfatteren ret beset har gjort ved hjælp af indsigtsfuldt men ok også bitre, syrlige og direkte hadske bemærkninger, og man får næsten ondt af pigebarnet, for hvad nu -; blev bogen for hende den succes, hun ville have, fik hun det ud, hun følte for, og opnåede hun det for den amerikanske befolkning, der jo vist også var formålet med bogen.

Vi har jo ikke Trump i Det hvide Hus længere, og bogen kan måske så være endnu et søm i den kiste, der skal forhindre Trump i at komme til magte igen i 2024.

Og så er det altså igen, at man skal sidde med hånden for det politiske øje og mere læse bogen som en værdifuld del af en fortælling om, hvordan Fred Trump, farmand, i den grad har ageret tyran og bøddel i en familie, der smertefuldt har lidt under den splittelse, den uro og den uetiske adfærd, der har bragt familien, hvor den er idag. Hvordan hans store iver efter at opnå succes med Trump Management har haft enorme omkostninger for resten af familien, der har lidt under hans fysiske fravær og psykiske terror -; som resten af USA, vil mange nok mene.

En ualmindelig barsk far og en svag mor der i Donald Trumps yngste år ofte var indlagt. Det er det, der har været med til at opretholde den slags ro og orden (læs brutal undertrykkelse)  man ved læsning af bogen næsten får det indtryk, at det kan kun forekomme i terrorregimer.

Et sådant var åbenbart tilsted i Jamaica Estates i New York, hvor Donald Trump voksede op.