Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den hemmelige orden PDF Udskriv Email

Den hemmelige orden af Daniel Silva

Daniel Silva
Den hemmelige orden
400 sider
HarperCollins

En pave er død. Nogle mener på mystisk vis. Og nu bliver Gabriel Allon kaldt til Rom af Den Hellige Faders privatsekretær, Donati. Han tror, at paven er blevet myrdet. Vagten udenfor pavens dør var nemlig forsvundet på dødsnatten ligesom det brev, paven var ved at skrive på det sidste. Og det kommer for dagens lys, at Den Hellige Fader besøgte Vatikanets hemmelige arkiver op til sin død. Arkiver der måske kunne afsløre dybe hemmeligheder . . .

Så er det, at der skal vælges en ny pave. Konklavet, der skal vælge paven, har en skjult dagsorden, som har ekko årtusinder tilbage til Jesu død på korset og Pontius Pilatus. 

Den får ikke for lidt med Restaurant Piperno i Rom, bombeangrebet i Hamburg, morgenfly til Geneve, malerier i Det Sixtinske Kapel, Casa Santa Marta, beskrivelser af en verdensomspændende pandemi (så har vi også det aktuelle med), Carabinierkorpset, Canal Grande i Venedigs San Polo, det jødiske kvarter i Venedig, pavens kæmpelejlighed i Vatikanet, Firenze, , Assisi, Vatikanets hemmelige arkiv, Murano i Venedig (uden at vi på nogen måde får stemningen med på den dejlige ø ved Venedig) osv. osv.

Der er for meget geografi i bogen. For mange lokaliteter. Det er fint nok med eksotiske steder, man har besøgt, og som læseren nikker genkendende til. Dog virker Daniel Silvas nye bog som om, vi skal indfanges af kendte lokaliteter og begreber, og at det på en vis måde skal bære handlingen igennem.

Fair nok hvis læseren synes, det er ok, men man skal vide, hvad man går ind til.

Det her er den 20. bog i Allon-serien. Mesteren er med stilsikker også i denne bog ok god til at sætte spænding og plot op. Lokaliteter og seværdigheder må bare ikke komme i vejen for selve handlingen. Det er som om, det sker i bogen her.

Man kommer hurtigt igennem den. Og man kommer virkeligt på rundtur i bl.a. den italienske hovedstad. Så er man til det, så er læsningen optur.