Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Offermageren PDF Udskriv Email

Offermageren af Viveca Sten

Viveca Sten
Offermageren
400 sider
Alpha

Det er altid spændende, når en forfatter søsætter en ny serie, uanset næsten hvad den handler om. Spænding, thriller, kærlighed, historie, ligegyldigt hvad, for så er der lagt op til, at vi kan lære nye mennesker at kende over år, komme i dybden med dem - og glæde os til næsten gang, vi ses -, altså når der kommer en ny bog.
Den her bog tegner godt i den sammenhæng.
Forfatteren har noget af et rygstød, idet hun tidligere har udgivet en serie på ikke mindre end ti bind.

I den nye serie kommer vi til et stort skiområde i Sverige, Åre, hvor et stivfrossent lig, en pige, bliver fundet i en skilift.
Daniel Lindskog, nybagt far til en kolikramt, bliver sat på sagen sammen med Hanna Ahlander, der er sendt på ufrivillig orlov fra politiet i Stockholm. Tilmed er hun sendt ud af sin kærestes liv og må nu bo hos sin søster.

Allerede her får vi noget at vide om hovedpersonernes sociale liv, hvilket klæder bogen, og det ved forfatteren naturligvis godt.
Spænding og drama idag er ofte kun populært idag, hvis det bliver pakket godt ind i opdagernes private og personlige sfære, og det er Veveca Sten god til.
Samtidig med at hun opretholder spændingen ved at gelejde sin læser igennem den oprørte natur, omgivelsernes indflydelse, temperaturers fald og angsten for, at der sker endnu flere mord, inden morderen bliver fanget.

Gerningsmanden er god til at lege kispus med politiet.

Viveca Sten er god til at finde på metoder, han kan styre politiet, så det bliver hulens svært at få has på vedkommende.

Det viser sig, at mordet på pigen i skiliften trækker spor til en større sag.

Som viser sig at have grene til meget magtfulde mennesker.

Spændende, spændende, og det er plottet også.

Offermageren vinder ved dens evne til at portrættere mennesker og vise, at de, der opklarer også har vrøvl i familielivet. Den er hørt før, og umiddelbart kan man blive træt af det. Det, der er anderledes denne gang, er, at vi mellem linjerne læser, at Daniel og Hanna finder sammen på en god måde professionelt og på en eller anden måde sparrer fantastisk og på den måde får aflad for de hjemlige problemer.

Det er godt ramt af forfatteren og et forfriskende bud på et godt makkerskab, der kommer godt fra start. Sproget er i top. Vi blæste gennem bogen.