Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De atten PDF Udskriv Email

De atten af Anton M. Berg

Anton M. Berg
De atten
416 sider
Hr. Ferdinand


Et godt skud fra en debutant. I bogverdenen, forstås, idet han er et særdeles kendt navn i den svenske medieverden, hvor han bl.a. står bag den toneangivende podcast, Spår.
Forfatteren har tydeligvis ladet sin tæft for drama og fascination af tidligere årtiers uopklarede forbrydelser samt erfaring fra sit arbejde være nogle af grundpillerne i bogen.
Vi får smæk for skillingen udi biljagter, eksplosioner og alt godt fra havet inden for internationale forbryder-sammenhænge.

Vi får nogle sidelinjer til Vatikanet, IB-affæren, Silvio Berlusconi, Richard Nixons forsøg på krig med egen deep state, Bofors, mystiske kontonumre, attentatet på en KGB-oberst, Panama Papers, og så, naturligvis kan man næsten sige, mordet på Palme.

Det er lige før, det bliver for meget med alle disse spotpunkter, der i en vis udstrækning bliver omdrejningen i bogen som alternativ til den gedigne spænding.

Men ok, det er en måde at gøre det på, og man føler sig godt underholdt og kan ikke undgå at trække på smilebåndet med udtalelser som, at man bestemt ikke var paranoid, før alle begyndte at forfølge en . . .

Den er virkelig sjov og går lidt dybere end som så . . . 

Anton Berg kan skrive, ingen tvivl om det. Og hans begejstring for og evne at få fortalt en historie og samle de begreber, der nu danner baggrund for alverdens forbrydelser specielt med relationer til hemmelige organisationer og forrige århundreder, er tydelig og understøttet af godt skrivetalent. Man bliver begejsret og tændt - bl.a. fordi bogen på en vis måde afspejler den virkelighed, vi lever i. Hvis ikke de findes, de der tråde tilbage til 1700-tallet, så er der organisationer nok og konspirationsteorier nok vil lade os det vide.

 

Fakta, fiktion og en god fantasi får bogen til at skride fremad på en troværdig og levende måde.