Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Når unge flytter hjemmefra PDF Udskriv Email

Når unge flytter hjemmefra. Om bevægelser, udfordringer og muligheder i unges overgange til voksenlivet.
Diverse forfattere:
Når unge flytter hjemmefra
345 sider
Aalborg Universitetsforlag

 

Bogens tekst på bagsiden lægger op til, at den henvender sig til studerende, undervisere, forældreorganisationer, boligselskaber og andre, der praktisk beskæftiger sig med børn. Forældrene er ikke nævnt, og her vil vi mene, at den med meget stor fordel vil kunne læses af netop dem. Nærmest som skønlitteratur.


Den indeholder nemlig en sand guldgrube af fortællinger om den tidslomme, man pludselig befinder sig i, når alle skal forholde sig til opbrud i familien, og at de unge snart flytter hjemmefra.

Ender de unge som roomies med kæresterne, fordi de ikke kan håndtere at flytte sammen, hvordan tackler de evt. ensomhed, flytter de unge hjem igen efter højskoleophold, hvornår bliver en flytning konfliktfyldt, hvad med boligsøgning, er flytningen et kollektivt familieprojekt,hvad med kontakten til de unges barndomsvenner, hvordan undgår man at skærme de unge mod de udfordringer og risici, der er ved flytning, men i stedet støtte dem i mødet.
Og mange, mange andre emner.

Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og fokuserer naturligvis på den periode i livet, der for alvor markerer de unges styrke, parathed og beslutning om, at noget definitivt er forbi, og at noget nyt begynder.

Bogen indeholder en række varme, sjove og lærerige citater fra unge om netop deres egen flytteproces, og den fortæller, hvor afgørende det er for unge i en flytteproces at føle sig som en del af fællesskaber med andre unge.

Den beskæftiger sig også med det pres og de forventninger, der kan følge med beslutningen om, at en ung flytter hjemmefra. Det kan hurtigt opleves som et pres, hvis man som voksen stadig bor hjemme, og måske for nogen direkte pinligt stadig at bo hjemme som 21-årig.

Regninger, rengøring og rugbrødsmadder hedder et af kapitlerne og handler om det chok, mange unge føler, når virkeligheden indhenter dem, og mange af de ting, de som hjemmeboende måske nærmest betragtede som automatik, er udfordringer, de selv skal deale med.

Andre igen udtrykker, at de ikke gider være curlingbørn og afviser moderens tilbud om hjælp med vasketøjet.

Vi kommer rigtig godt og grundigt rundt om stort set alle aspekter af unges "udvandring" fra barndomshjemmet. Bestemt også familiens reaktion på at sige farvel til en periode i deres liv. Hør f.eks. Fredriks mor Lise-Lotte:

Jeg var selvfølgelig frygtelig ked af det. Men efterhånden, som jeg så kunne se, at de planlagde, hvordan de skulle indrette, og de her to gutter, der hørte efter, når der blev sagt noget omkring budget, og hvad de skulle gøre for et job og . . . altså så blev jeg mere tryg. Og så kunne jeg se, at Frederik lyste jo op. Og så tænker jeg, at hvis ikke det går, er der altid plads til, at han kommer hjem igen.

Bogens har diverse forfattere, hvilket gør den afvekslende og behagelig at læse.

Stoffet er meget levende, og det er bogens opsætning også.

Dejlig udgivelse.