Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Året med 13 måneder PDF Udskriv Email

Året med 13 måneder af Åsa Linderborg

Åsa Linderborg
Året med 13 måneder
420 sider
Gutkind

En rigtig god, spændende og lærerig måde at læse dagbog på.
Det år må have varet rigtigt længe, der skete da også uhyggeligt meget i Sverige fra efteråret 2017 til efteråret 2018.

En af de store avisers kulturchef, Åsa Linderborg, bliver få måneder, inden hun fylder 50, forladt af manden og fire dage senere anklaget for at have været medskyldig i selvmord.

Hvordan kan man midtvejs i livet udholde at stå i orkanens øje, samtidig med at medier og offentlighed har deres egen mening om alting, mens man selv forsøger at stå oprejst med sin egen sandhed.

Me-too-revolutionen vælter ind over Skandinavien, der er en hånd for meget på en kvinderyg ved Vänsterpartiets fest i Malmø, der er rastløshed, tolv om bordet ved fejringen af moderens fødselsdag i Vesteräs, der er ensomhed og ingen, der sover videre, når jeg står op og drikker kaffe og læser.

Så er der Sveriges nationaldag krydret med destruktive tanker om, hvor mange gange, HAN har været oppe i mig, mens han i virkeligheden tænkte på hende.

 

Jeg troede, at det var mig, han elskede med

Forfatteren har en stor stemme i debatten i Sverige og dermed i svensk kulturliv. Derfor er det mere end lidt spændende at høre, hvad hun har på hjerte i forhold til MeToo. Og hun har meget. Også meget nuanceret og ofte modsætningsfyldt. Lige så modsætningsfyldt som de konfrotatoriske og dobbelte følelser, der opstår i hende, når hun køber en dyr silkeskjorte. Skal man fryde sig og have lov at glæde sig. Eller skal man som gammel "oprører" skamme sig. 

Forfatteren giver enormt af sig selv, hvilket vil kunne tjene til stor inspiration for læseren, der ofte muligvis nok har meninger at faldbyde men måske samtidig kunne finde på at gemme de personlige holdninger og oplevelser af vejen for sagens skyld.

Politisk korrekthed.

Den synes heldigvis at være meget langt væk i den her meget personlige udgivelse, som på en eller anden finurlig måde slår sig i tøjret og vil langt mere end at være en holdningsmæssigt sikker skude, men en beskrivelse af et menneske på dybt vand, lejlighedsvist, som hist og pist finder drivtømmer og langsomt kommer på fode igen. 

Åsa, du må gerne skrive endnu en dagbog.