Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kim Jong-Un bag facaden PDF Udskriv Email

Kim Jong-un bag facaden af Jung H. Pak

Jung H. Pak
Kim Jong-Un bag facaden
372 sider
Kristeligt Dagblads Forlag


En rigtig spændende bog. Det er som at være til stede selv i de hektiske dage, hvor Kim og Trump sidder i hver deres ende af verden og truer hinanden med bål og brand. Vi er også med inside, næsten ved deres topmøder i Singapore og Vietnam. Så får vi en grafik over Kim-dynastiet, og vi får et begrænset antal mindre kendte og meget kendte billeder, som fortæller om dynastiet og den store leder.
Vi får også en del at vide om Nordkoreas økonomi og dets muligheder for at fremstille varer, som andre lande har behov for. F.eks skriver forfatteren, at selv om landet er bebyrdet af sanktioner og international isolation, har det alligevel en evne til at tjene penge til finansieringen af staten og dens særlige satsningsområder. Forfatteren henviser til forskellige kilder, som har afdækket, at det kan lade gøre for hvem som helst, der måtte være interesseret i det, gennem mellemmænd og et tilpasningsdygtigt handelsnetværk at handle med landet.
Eksempelvis falsk Viagra, metamfetamin, falsk hår, luksusvarer, kul, jern, fisk, skaldyr, bly, blot for at nævne nogle af eksemplerne.
Eksempelvis tjente landet alene i 2016 en milliard dollars på kuleksport til Kina.

Forfatteren har været ansat i CIA i mange år, og bogen skal naturligvis læses som sådan. Der er dog ingen grund til at betvivle den koreanske leders fremturen mod eksempelvis de ældre i den nordkoreanske elite, som han ofte har beskyldt for et forældet syn på tingene, Man mener eksempelvis, at man på TV kan se, at han fornærmer dem med grimt sprog, og at han i taler har sagt, at selv på rullende sten, kan der gro mos.

Han har også beordret sin flådes officerer en tur i vandet - mere eller mindre nøgne - for at bevise deres fysiske formået, som Kim mente, han med rette kunne sætte spørgsmålstegn ved.

Han har også harceleret over forfatningen i en forlystelsespark og ukrudt mellem fliser. På den måde får vi et pænt, nuanceret omend lidet flatterende og måske forudsigeligt billede af en leder, der for enhver pris gennem frygt og disciplin vil cementere sin magt.

Bogen giver et billede af situationen i Nordkorea, de politiske og militære spændinger, som landet har skabt i regionen, OG med USA, og giver os også et indtryk af den dristighed, hvormed Nordkorea og ikke mindst Kim Jong-Un dels forsøger at fastslå men også udvide indflydelsen i området.