Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Læg din pote i min PDF Udskriv Email

Læg din pote i min af Ditte Young

Ditte Young & Helle Hoffmann og Lea Nor
Læg din pote i min
313 sider
Muusmann

 

Er man glad for sin hund, og ønsker man et elskeligt forhold til den, og ønsker man, at båndet skal blive endnu tættere mellem hund og menneske, så er der guld at hente i denne bog.

Vi ved det, for nærværende anmelder har selv været hundeejer. Og set i bakspejlet: Havde vi haft en indsigt og den viden og den respekt omkring hundeadfærd, som vi kan lære en masse om i bogen her, så ville der have været meget at komme efter.
Bare den her oplysning om blandingsracer; bastarder som de jo hed i gamle dage:
Selv om blandingsracer har ry for at være nogle rigtigt gode hunde, så er det alligevel meget vigtigt at sætte sig ind i, hvilke racer, de er blandet af. Og læse noget om, hvilken adfærd de respektive racer har.

Som udgangspunkt anbefaler bogen racerene hunde, når man skal vælge. Og det gør den ud fra devisen om, at det kan være svært for en kommende hundeejer at gennemskue, hvilken type hund, man får, hvis man ser på en hvalp af meget forskellige racer.
Er hvalpen f.eks. en blanding af en hyrde- og en jagthund, ved man ikke, om man får en hyrdehund eller en jagthund. Af udseende kan hunden ligne den ene race, men af sind være som den anden race. Endnu sværere bliver det hvis også forældrene til hvalpene er blandingshunde. Potentielt set kan der dukke et udseende og en adfærd op, som man slet ikke var klar over lå i ens hund.

En hund, der ligner en border collie, kan f.eks. opføre sig som en springerspaniel. Hvilket vil betyde, at hvis ejeren vil bruge hunden til at hyrde får, vil hunden i stedet begynde at jage dem mere end at ville samle dem.
Ejeren har altid haft border collie, og eftersom at blandingshunden ligner en border collie, forventer hun, at den opfører sig som en sådan. Hvilket den altså langtfra gør. Og nu står hun så med en hund, som hun slet ikke kan bruge til den sportsaktivitet, som hun havde tænkt sig at dyrke med hunden. Sød og rar er den. MEN:

Du vil dog gøre din hund en kæmpetjeneste ved at læse om de racer, som din hund er en blanding af. På den måde kan du bedre finde ud af, hvad der ligger bag dens måde at være på. Måske har den ovenikøbet træk fra begge racer . . . . 
Og sådan bliver forfatterne ved med at ende og vende emnet, indtil man som læser virkelig har forstået, hvad det handler om. Bare på dette ene og meget vigtige punkt.

Men alle emner omkring hund, valg af hund, tilknytning til hunden og dens adfærd er vigtige. Emnerne i bogen er meget grundigt bearbejdet og indeholder utroligt mange spændende og for hundeejere ofte meget ukendte ting, der nærmest får vores tanker hen på filmen Hestehviskeren, hvor Robert Redford var i stand til at kommunikere med hestene.
Hvordan man kan kommunikere følelsesmæssigt og telepatisk kommer bogen ind på, og man oplever en  engageret og kærlig beskrivelse af, hvordan man kan blive mere og mere i stand til at lytte til, afkode og opfylde hundens behov.

Et kapitel omhandler endda det åbne og frimodige spørgsmål: Taler du hundsk.

Og hvad betyder det, når ens hund har åben mund, lukket mund, logrer med det yderste - og KUN det - af halen -, hvordan signalerer hunden, at den er utryg og stresset, og hvordan mærker du din hund direkte gennem telepati og billedlige overførsler. Lyder det sidste lidt kryptisk. Så læs det alligevel og giv dig i kast med bogen, for undervejs er der, for nu at blive i det sprog, mange godbidder, som vi alle vil kunne bruge i vort samvær med de hunde, der kan ende med at blive vore allernærmeste og den bedste allierede, vi nogensinde har haft.

Leg, træning, masser af motion og balanceøvelser, forhold mellem lærermester og elev, en masse spændende emner der er beskrevet på en måde, som giver os langt mere end brugbare redskaber i samværet med vores hunde.

Og som også giver gode fingerpeg mod, at det ikke behøver at være ens  umiddelbare mangel på evner, der afstedkommer eventuelle problemer i forholdet til hunden. Det kan være noget i hundens fortid, og det kan være noget - i din egen fortid.

Spændende læsning. 

Du kan selv være underkuet, rebelsk, domineret af en chef eller en sur ægtefælle, og så tror du måske, at hunden kan "redde dig", og at du kan få et frirum her. Så bliver forholdet ikke altid harmonisk. Det samme hvis man som hundeejer ikke er opmærksom på eller i god kontakt med sine skyggesider eller lige pludselig regredierer som et barn på fem år. Så står man der med en hund, der også er stædig som en fem-årig, og det kan virke muntert set udefra, men også temmelig tragisk.

Det kan man gøre noget ved. I første omgang ved at kende disse mekanismer, hvilket bogen her er fremragende til at forklare.