Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Året der gak PDF Udskriv Email

 

Året der gak 2020af Gorm Vølver
Roald Als
Ole Rasmussen
Gorm Vølver
Året der gak
176 sider
Politikens Forlag


Den er altså virkelig sjov den her. Ikke bare sjov, det er satire så det basker. Man ikke bare klukler og er ved at knække sammen af grin. Man beundrer de streger og de ideer og den lune, hvormed bogen er sammensat og dækker et år så at sige i ord og tegninger.
Og det er meget svært at finde et emne, der har været mediebehandlet i 2020, som ikke er med i bogen her.

Som bogen bliver markedsført: Året der gak er din mulighed for at sige farvel til 2020 med den hånlige latter, som året har fortjent.
Ja, sådan kan man jo også se på det.
Under alle omstændigheder er her et oplagt emne til en kalendergave eller måske en ekstra, lille godbid under juletræet.

Vi får det hele i streg og ord.

Superligaen der ligger stille med ordene F-U-CK.

En meget alternativ klimasang der går på Jylland mellem tvende have.Eksempler på hvordan Kina er vred på Irma, der placerer Irma-sko på nederste hylde, og som iøvrigt er vrede på Aalborgmester(!!) Frank Jensen, for ikke at pynte tilstrækkeligt op i hovedstaden i anledning af det kinesiske nytår.

Opfordring til at hade Lagkagehuset et minut, fordi man jo i coronatiden er blevet afhængig af deres kage til 185 kroner.

En bidende ond tegning om en trængende liberal i form af Anders Fogh Rasmussen der til sit firma Rasmussen Global tigger om coronapenge fra Mette Frederiksen.

En opfordring til DSB-passagerer om at sidde skiftevis i køreretning på lige datoer og modsat på ulige. Spørg togpersonalet hvilken vej toget kører.

En tegning af et sommerhusområde ved Vestjyllland med en corona-sol hængende lige over området, hvor sommerhusudlejere er fornærmede over, at de ikke kan få lov at leje ud til tyskerne.

Så kan man spørge Fie Laursen, om man kan få huller i tænderne af sugardating, og at man ellers bare skal ringe hvis man som 57-årig er ude på lidt sjov mod betaling i Gucci-tasker..

Og så der der den om brudgommen der opfordres til at spritte tæerne af, inden han til brylluppet får klippet sokkerne af. . . . 

Masser af satire og tegning naturligvis også om Donald Trump og Forsvarets Efterretningstjeneste.  Meget af pladsen afspejler proportionelt de emner, der har fyldt meget i årets løb men alligevel ikke overdrevent, derimod tilpas spredt og afvekslende. I det hele taget har tegnere og redaktører formået at finde en fin balance på tingene, således at det, der har fyldt meget i året, får den plads, det skal have, så der stadig er plads til at pirre ved ens fantasi, og det er det, som god satire også er gjort af.

En hyggelig bog med masser af bid og solid satire med rammende budskaber.