Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Joe Biden - lov mig PDF Udskriv Email

Lov migaf Joe Biden

 

Joe Biden
Lov mig
288 sider
Klim


Næppe kan bogen være mere aktuel. En præsident elect der i skrivende stund har fået det største antal stemmer nogensinde ved et amerikansk valg. Hans stemme lyder nu på dansk, så at sige, idet forlaget KLIM netop har fået oversat og sendt en bog på gaden; - om Bidens vej til den absolutte top i amerikansk politik og ikke mindst vejen med den sygdom, han søn led af  de sidste år af sit liv.

De to ting hænger uløseligt sammen, og det indtryk, man skal have af bogen her, er i hvor høj grad det er familieværdierne og trivslen indendøre, der får verden til at hænge sammen. Det kan ikke udelukkes, at det er de holdninger, der har givet Biden de sidste millioner stemmer, så han kunne komme over målstregen og blive USAs præsident fra januar 2021.

Bogen er i høj grad læseværdig. Typisk amerikansk, idet Biden i storslåede vendinger skal fortælle op til mange gange, at han ofte spiste frokost med sin daværende chef, Barack Obama, og det samme var tilfældet med Hillary Clinton, der ovenikøbet selv havde bedt om et møde, og hvor stille og blidt hans lange limousine-kortege kører gennem gaderne i USA, når han skal noget vigtigt.

Vi får så til gengæld også spændende ting at vide om, at også han kender koderne til The Football, altså den tykke mappe med koderne til atomvåbnene, at han af Obama fik uddelegeret vigtige opgaver i Mellemøsten, at Bidentilhængere forsøgte at få ham til at stille op til valget i 2016 med ordene I´m riden with Biden. Og så også nogle mindre vigtige ting i al deres kulørthed, som alligevel fortæller om familien og dens sans for samfundets udvikling, at de altid holdt thanksgiving på Thantucket, at han kørte en Jeep Wagonner, at benzinen dengang kostede 57 cents pr. gallon. Tænk det husker Biden idag.

Bogen indeholder også storombruste og poetiske vendinger som duften fra en million køkkener, der fortsætter tusind forskellige traditioner, når han skal beskrive New York. Også lidt teatralsk som jeg så generalen stå ret, salutere og græde.

Biden lægger ikke skjul på, at han ved, han er højt på strå, og det kan være lidt ensformigt gang på gang at læse, hvor meget  han er en del af inderkredsen og ven med Obama.

Nuvel, sådan er det altså i amerikanske biografier, og ser man bort fra det, så giver bogen et godt blik ind i familien Biden -, det som Joe altså ønsker at fortælle -, og naturligt nok rigtig meget om forholdene omkring sønnen Beau, der døde af kræft.

Biden fortæller, hvordan han føler, at han måtte stjæle sig til bare en halv time for at fokusere på Irak-kriser og storpolitiske udfordringer for at kunne koncentrere sig om sønnens forhold. Det er stærkt skrevet, når han fortæller om den vrede, han føler for at kunne få lov til at fokusere på sin dreng.

På den måde får Joe Biden præsenteret nogle af de grundvilkår og de følelser, man har som menneske; og er dermed ikke bare et nummer i rækken af toppolitikere der skal have et maskinrum til at fungere.

Vi får i bogen på mange måder at vide i hvor høj grad, Biden elsker såvel sit land som sin familie -; og at han formår at integrere de to ting, så de vitterligt får lige meget plads i hans sind.

En rørende bog, som man skal læse, hvis man interesserer sig ikke bare for amerikansk politik -, men for familieværdier. Også en god bog at læse for karrierefolk, der ønsker at familien skal have en måske lidt mere fremtrædende pres.