Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Under samme måne PDF Udskriv Email

Under samme måneaf Karsten Skov

Karsten Skov
Under samme måne
392 sider
Hovedland

 

En bevægende roman der får læseren alene ved titlen til at reflektere over, at selv om vi ikke kender dem, så har vi universelt slægtninge og venner og bekendte gående rundt i fjerne ender af verden. Og åndeligt har vi på den måde mulighed for at få kontakt med langt flere sider af os selv, end vi går rundt og bruger til daglig.

Den direkte handling er det sidste år i krigen, hvor sovjetrussiske styrker tvinger millioner af tyskere på flugt mod vest. 

Erika flygter med sine forældre og bror fra Köningsberg i Østpommern. På vejen må de sige farvel til faderen og broderen, der bliver taget af militærpolitiet.

Mor og datter må fortsætte alene og strander således med 23.000 andre i Sønderjylland.

Her møder Erika Carl, der tilhører det tyske mindretal.

Kærligheden skal udfolde sig og leve i det besatte Sønderjylland, hvor Carl skal sige fra overfor presset om at melde sig til tysk krigstjeneste.

Efter befrielsen bliver Erika og hendes mor interneret i Oksbøl i Vestjylland. 

Det er under disse forhold, at kærligheden mellem de Erika og Carl virkelig skal stå en prøve.

Forfatter og forlag, der har lavet omslaget, kan vist ikke blive enige om, hvorvidt Carl er med C eller K.

Det er også ligemeget, historien er god og sætter spot på de udfordringer og problematikker, der var forbundet med at være kærester under krigen, når man så at sige kom fra hver sin verden. 

Romanen skulle være autentisk, og det gør den bestemt ikke mindre spændende, idet forfatteren har en evne til at beskrive verden, så man reflekterer over, hvor heldig man kan være, - ikke at skulle have de problemer med kærlighed og udskamning, som masser af mennesker, folk havde dengang.

Så har vi andre problemer, som vi ofte kan gøre noget ved. Det var meget lidt muligt dengang, hvor følelser var noget, der ikke havde de bedste vilkår i datidens samfund, hvor ord som værnemager og tyskertøs var en del af sproget.

En meget velskrevet roman hvor optakten til kærligheden er en lang, lang fortælling om familiens rejse fra Köningsberg til Danmark. Glimrende for så får vi set, hvordan længslen efter kærlighed og hengivenhed blusser op i Erika.