Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Historien rocker PDF Udskriv Email

Historien rockeraf Thorkil Smitt

Thorkil Smitt
Historien rocker
221 sider
Forlaget Filo

 

Det får utvivlsomt den nyligt afdøde forfatter til bogen her til at vende sig i graven, at Neil Youngs navn i hans eget forord er stavet forkert. Ligesom teksten til Costa Kalundborg mangler et "nu", det samme i en sang om Malene,  der er en stavefejl i et afsnit om Trille, og Elvis hittede med Wear my ring around your neck og ikke, som det fremgår i bogen bare Wear my Ring

I den store sammenhæng betyder det ikke noget.
Men det skæmmer for en musikkender, man tænker lige  ahhhh, hvorfor ikke lige en ekstra korrektur, og hvilke fejl har man så ellers overset.
Men udover det så er bogen fantastisk.
En rejse på et relativt, begrænset antal sider fra halvtredsernes rock´n´roll og frem til nutidens DAD, Simon Kvamm, Volbeat og Medina, der i 2010, som beskrevet i bogen, blev korporligt angrebet ved en koncert.
Det er en stor fornøjelse at læse bogen, der emmer af kulturen og miljøet ned af Memory Lane, hvor udbudet har musik har været enormt og proportionalt med eller direkte skabende for at hav af politiske og holdningsmæssige forgreninger og spinder tråde langt, langt ind i vores måde at opfatte verden på.

Muligvis skal man som nærværende anmelder være godt oppe i årene for at få det fylde udbytte af den. Men det får man så med garanti også, såvel musikalsk, hvor bogen indeholder, ingen yderligere nævnt og glemt, et hav af de koryfæer og navne, der indspillede vores musikalske lydespor. Og udover det formår bogen at sætte det hele ind i en tidsmæssig kontekst, der gør, at vi forstår lidt mere af, hvad der skabte de enkelte navne, hvad der drev dem, hvordan de påvirkede ungdommen, og hvordan hele samfundet ændrede sig med den rockende historie som lydbillede.
Et flot lille værk med en meget stor viden og reference til al den spænding, glæde, storhed og fald, som musikken og kulturen indeholder.