Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Casper PDF Udskriv Email

Casperaf Martin Kongstad

Martin Kongstad
Casper
344 sider
Politikens Forlag

Det er umuligt for os ikke at tænke, er det ikke bare endnu et stunt. Det der med at han er blevet troende, vegetar, bor langt ude på landet, og jeg skal komme efter dig.
Det er ligeså umuligt for os at abstrahere fra hans rolle i Klovn, der jo ifølge alle mulige udsagn personmæssigt lå meget tæt på hans egen figur. Kan man ændre sig SÅ meget på relativt få år - og mene det?

Vi kan ikke lade være med at tænke, at yeps, nu griner Casper hele vejen til banken.
Og om ti år er det nok en ny bog, han skriver med nye "bekendelser" og beretninger fra et langt liv i underholdningens tegn.
Det er med alt det i mente, vi går ind til bogen, der er lige så forskellig fra traditionelle biografier, som Klovn var i forhold til anden komik.

Klovn var banebrydende og skelsættende for en stor del af befolkningen. Et univers hvor mange af os kunne genkende sig selv i i hvert fald og udover det gennemskue de totalt tå-krummende episoder.
Resten af befolkningen syntes det var ligegyldig underholdning med en narcissist til Casper, der bare fylder alt for meget.

Nu fylder Casper igen i mediebilledet; alene med bogen her der nok skal blive en af de store sællerter ind under jul.

 

Om den er banebrydende og skelsættende for biografier, det er en smagssag. Noget lignende er i hvert fald forsøgt og muligvis præsteret før. Men er man til dansk underholdning, dansk stand-up, nyder af dansk kulturliv, glad for biografier og dokumentar, celebrity-injektions, skud af berømmelsernes muligheder, og vil man høre om Quortrups og Caspers møde i et træningscenter på Frederiksberg, hvordan Casper selv fortæller, hvordan han indimellem leger en leg, hvor han passer ind i givne omgivelser. Ja, så skal man have fat i bogen.

Det er en skønsom blanding af dokumentar, biografi, forfatterens egen iscensættelse, beretninger fra underholdningsindustriens inderkreds, og så bliver det ikke meget bedre.
Hvis man altså vil underholdes, og hvis man har lyst til at gå ombord i personligheden og det momentum og den livsbane, der har skabt et af dansk TVs helt store tæft for succeser de seneste mange år. 

 

Der er fart og tempo over bogen; det er som om det hele bare flyder ud i et, nat og dag, drømme og realisme, lige fra dem, som Casper mobbede som barn, til Husk lige tandbørsten, og til nutidens Casper, der i sindet har tarmskylninger, vegetarmad, biblen og meditation.

Det er en spændende rejse at være med på, og det bliver altså lidt ekstra spændende, når man har læst bogen, at følge Casper Christensens metier de næste mange år.

 

Hvad mon det næste bliver, kan vi ikke lade være at tænke, mens vi lukker sidste side.