Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den tavse pige PDF Udskriv Email

Den tavse pigeaf Tess Gerritsen

Tess Gerritsen
Den tavse pige
370 sider
Jentas

I de mørke skygger i en gyde i Bostons Chinatown har man fundet en hånd. På taget ovenover ligger en kvindes afskårne hoved. To ikke-menneskelige hårstrå er det eneste spor, kriminalassistent Jane Rizzoli har at gå efter, men de er nok til, at hun og restsmediciner Maura Isles gør en overraskende opdagelse. 

 

Sådan bliver bogen markedsført på bagsiden, og man må sige, at nysgerrigheden lynhurtigt pirres, og går man videre ind i historien, får man hurtigt at vide, at en grusom massakre på en restaurant i Boston 19 år tidligere er forhistorien. En kvinde var nemlig vidne til hændelsen dengang, og hun lever med hemmeligheden, hun ikke tør fortælle . . .

Så kan det ikke blive mere spændende.

Historien udmærker sig ved, at vi bliver præsenteret for en lang række begivenheder, der ligner gåder, blinde gyder, skæve vinkler og sidehistorier, der kunne få handlingen på gled helt anderledes, end den ender og som naturligvis skal give vi læsere smæk for skillingen i forsøget på at udvikle vores fantasi. Vi kommer også omkring en række teenagepiger, der er blevet myrdet, og først hen ad vejen finder vi ud af, om der er en sammenhæng mellem mordene.


Kampsport, kinesiske fabler, mystisk og en herosik fortælling om Monkey King. Det er lige før, gåsehudene rejser sig, fordi fantasien bliver pirret af noget kultagtigt, næsten woodoosk. 

 

Den engelske udgave af bogen her er vel efterhånden en snes år gammel. Undervejs har Tess udviklet sig vildt som forfatter. Men med den her næsten gyderagtige og vildtspændende fortælling på natbordet, hvis man tør, forstår vi, at forfatteren allerede dengang havde kurs mod den skræmmende læsnings stjernehimmel udi forfatterskabet.