Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Brændeofre PDF Udskriv Email

Brændofreaf M.W. Craven

M.W. Cracen
Brændeofre
367 sider
Jentas

 

Aj hvor er den bare spændende. Alene forsiden. Mystik, stendysser, fortid. lysglimt, skumring, uhyggen breder sig, inden man overhovedet får åbnet bogen.

En seriemorder brænder en kriminalkommissærs navn ind i et af sine ofres kister. Eller rettere, en forhenværende kriminialmand, som nu tvinges tilbage på opdagelse for at finde ud af , hvorfor netop hans navn, Washington Poe, er brugt af seriemorderen. Er han det næste offer?

Poe bliver makker med en højt begavet men socialt umoden analytiker, Tilly Bradshaw, og vi bliver præsenteret for en af de umage duoer, som tv-serier og bøger gennem årtier er flydet over med. Vi får ikke før langt henne i historien antydningen af, hvorfor Poe selv skal være en del af historien, som af seriemorderen får dødstallet til at stige og stige . . . 

Plottet er rimeligt overskueligt, og det er ok nemt at gætte, hvem seriemorderen så er. Men det gør ingenting. For bogen er fyldt med twists og delplots, der i sig selv bringer os ud i mange overvejelser og højdepunkter, hvorfra vi godt kan digte videre og finde andre muligheder end dem, forfatteren præsenterer os for, selv om det er et oplagt valg.

Karaktererne i bogen er fine og troværdige, hvilket betyder meget i en bog med en handling, der går mange af på dusinet: En seriemorder er er på spil og tilsyneladende umulig at fange, før det næste drab begås.

Fine dialoger og spændende miljøer. En sjov detalje er iøvrigt, at Poe har døbt sin hund Edgar.

Sagde nogen Edgar Allan Poe . . . .