Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Frontkæmper PDF Udskriv Email

Frontkæmperaf Stig Andersen

Stig Andersen & Lars Mandal
Frontkæmper
324 sider
Grønningen 1

 

Portrættet af Ældre Sagens Bjarne Hastrup er fortællingen om et menneske, der med sin organisation og sit tæft for lobbyisme og samarbejde har haft enorm betydning for Danmarks skare af ældre. Enten direkte eller indirekte. Direkte eksempelvis i form af rådgivning eller rabatter, indirekte og lidt mindre gennemsigtigt i form af de ting, han har fået igennem af politiske kanaler.
Derfor er det ganske givtigt for os, der er pænt oppe i alderen og medlem af sagen, at vide, hvad han egentlig er for en fætter.
Og DET får vi at vide.
Fra de private gemakker til statsministre. Fra de frivillige til de ansatte. Fra topchefer og nedefter. Alle udtrykker sig klart om mennesket og organisatoren, som ingen kommer udenom har haft meget stor indflydelse på, at man som Ældre har en slagkraftig organisation i ryggen.
Bjarne Hastrup er efterhånden fyldt 75 og har i vel efterhånden halvdelen af sit liv været i spidsen for Ældre Sagen så meget, at han er PERSONEN, der kan identificeres som talerør for ældre.
Vi får tvangfrit og sprogligt flot fortalt nogle ting om Bjarne Hastrup og Ældre Sagen, som vi ikke sådan lige vidste om vor organisations formand. At han bl.a. har haft salig Henning Chriistofphersen som forbillede, at hans organisation er havnet i Guinness Rekordbog for sin hastigt voksende medlemsskare, at godt en trediedel af medlemmerne er det for at støtte den gode sag, at Bjarne Hastrup gerne ser Ældre Sagen omtalt som et brand på linje med LEGO, Lalandia og L´Oreal, og at familien boede i kartoffelrækkerne i København, hvor Bjarne Hastrups kone i store dele af børnenes opvækst stod klar med kakao og boller.
Umiddelbart kan man læse bogen som en stor reklame for Ældre Sagen og sagens primus motor. Der er en del ligegyldige billeder i bogen, der sikkert skal tjene det formål at vise ældregruppen frem som aktive og frie.
Lidt plads til kritiske af Ældre Sagen er der også, men de bliver forholdt Bjarne Hastrup, der beredvilligt svarer, at Ældre Sagen kæmper til sidste mand for de ældre.
Det er der så en del, der har været medlem, som ikke er enige i, men det kan man så læse om på Facebook og på nettet generelt, hvor Ældre Sagen da også er rigt repræsenteret og går ind i de konkrete, kritiske udsagn og tager folk seriøse.
Det må vi sige; forfatterne til bogen her tager bestemt også vi læsere seriøse og lader os komme godt og grundigt under huden på et menneske, der har umådeligt svært ved at slippe tøjlerne og ifølge datteren tænker på sin organisation 24/7.
Velskrevet og vedkommende.