Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den franske fotograf PDF Udskriv Email

Den franske fotografaf NATASHA LESTER

Natasha Lester
Den franske fotograf
450 sider
Strawberry

En bevægende, sjov og anderledes og storladen skæbnefortælling, der indeholder forskellige spor, som i bogen igen er inddelt i dele og kapitler. Det giver et godt overblik og måder at finde tilbage i bogen på, når man holder pauser.
Et spor handler om Jessica May, der har en modelkarriere i New York, og som af modemagasinet Vougue bliver sendt til Europa for at dække krigen i tekst og billeder.
Kvinder var på det tidspunkt notorisk outsidere eller stupide vovehalse, når de bevægede sig et par meter væk fra kødgryderne, så pludselig står Jessica med favnen fuld af udfordringer, da hun kommer på opgaven. Mange forsøger at spænde ben for hende og bruge deres magt for at forhindre, at hun får succes. Men det ender hun altså med at få, fordi hun er dygtig og vedholdende.

Mange, mange år senere finder en australsk museumsarbejder negativerne til Jessicas billeder. D´Arcy, som hun hedder, vælger nu at gå ombord i historien bag fotografierne. Og nu, hvor de bliver fundet på et fransk slot, begynder D´Arcy at gå ombord i, hvad i alverden de laver her, hvad slottet ellers er fyldt med af klenodier og historier . . . 
Det bliver ikke kedeligt.
Og hun finder ud af, at der har været en ganske særlig mening med, at det var hende, med den historie hun har, der skulle sendes til Europa for at finde de gamle fotografier.

Bogen er noget af en mursten at have i hånden. Sådan føles det dog ikke, når man først er igang. Man bliver grebet af bogen, især fordi det er lykkedes forfatteren at komme godt ned omkring datidens kvindekampe og den stemning mellem mand, kvinde, og samfund i det hele taget, der herskede tilbage i fyrrerne -, og sådan set har reminiscenser langt op i vor tid.

 

Overordnet set har bogen to vinkler på kærlighedshistorier i to forskellige tidslommer.  Det lykkes for forfatteren at skabe et meget alsidigt persongalleri, hvor vi får sympati for nogle og afsky for andre. Godhed og integritet, skyld, skam og jalousi er tilbagevendende temaer hos bogen personer. Spændende læsning og god psykologisk tilgang. 

 

En hjertevarm historisk roman der fortæller en masse om fortidens synder -; hos folk der har grundlagt en del af det, vores samfund hviler på, og som måske netop derfor har udviklet sig til stadig at være et samfund, hvor mænd har magt og kvinder skal kæmpe.