Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Monopolbrud PDF Udskriv Email

Monopolbrudaf Sissel Bjerrum Fossat

Sissel Bjerrum Fossat
Monopolbrud
100 sider
Aarhus Universitetsforlag

En skøn tur ned af mindernes avenue og samtidig et meget kløgtig og indsigtsfuld bog om de monopolbrud i æteren, der historisk er sket i fremskridtets navn. Fra massemediernes propaganda i nazitiden og så helt op til vore dage, hvor dramaet om Radio24syv bliver genoplivet og sat i perspektiv som en videreførelse af revolutionen fra TV2s første dage.
Ikke alene skaffede Radio 24syv lyttere til dansk taleradio, men en effekt kunne også mærkes på P1, mente flere.
Hvem disse flere er, kunne forfatteren så måske lidt mere præcist have viftet med. Nu forsvinder fortsættelsen ud i politiske tåger uden egentlig at nævne den almindelige lytter, som i læserbreve og i øvrige mediedækninger nærmest gjorde oprør over kanalens forsvinden.
Nuvel, vi får mange fine tanker sat igang, og det er jo egentlig meningen med disse dejlige tænkerpauser fra forlaget. Ting man ikke lige havde set komme, ting man ikke lige havde givet så megen energi tidligere.
Nu får vi så en bog ind ad døren, der sætter fingeren på, hvordan massemedierne skræmte i efterkrigstiden, den fortæller om Telstar, og når også omkring det skisma at set i forhold til tv, der skabte fællesskab, så virker de digitale medier idag både frisættende og opløsende. Måske længes vi efter monopolet, spørger forfatteren på bagsiden af bogen.
Interessant perspektiv. . . . 
Fra Pladeparade til X Factor, fra De olympiske Lege i Rom og Kennedys optræden via satellit og til frygten for, at russerne ville annektere al plads i æteren. Fra Henrik Cavling til Matador.
Vi er imponerede over, at det kan lykkes at få SÅ megen historie og mediepolitik nedfældet på 100 sider. Hvilken research. Hvilket enormt materiale at skulle igennem. Flot er det.