Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De sidste timer PDF Udskriv Email

De sidste timeraf Diverse

Krsteligt Dagblads Forlag & Frihedsmuseets venners forlag
De sidste timer
259 sider

 

Læs denne bog og du vil ikke frygte dine sidste timer. Det er noget af det første, man tænker, når man er færdig med indlæggene.
Noget andet, man tænker er, at hold da op, er det virkelig muligt så overskudsagtigt, kærligt og altruistisk at få tankerne væk fra ens egen skæbne og kommende død og så i tanker, sin, håb og handlng at tage sig af sine kære for i ord og med håb om lykke og fremtid at skrive farvel så kærligt og smukt.

Under 2. verdenskrig blev 112 danske frihedskæmpere henrettet efter tysk krigsretsdom. Mange fik lov til at skrive afskedsbreve til deres nærmeste. Bogen  sælges på, at deres afsked er stærk og rørende og præget af en erkendelse af, at prisen for ikke at handle mod nazisterne ville have været større, end den de står over for nu.

DET er ikke overdrevet. Bogen har samlet afskedsbrevene fra de daske modstandsfolk. Den udkom allerede i efteråret 1945 men genudgives nu med nye biografiske oplysninger i anledning af 75-året for befrielsen, og det er smuk og hengiven læsning.

Jeg skal dø for mit land, det er den bedste løsning for mig, og saa kommer jeg dog alligevel på Ferie i Hadsund. 

Ja kære Forældre, det er svært at skulle herfra, og selv om jeg har skuffet jer mange Gange her i Livet, ved jeg, at det også bliver svært for jer at miste mig; men vi mødes jo engang igen, for der maa jo være noget efter dette. Jeg takker jer mange, mange gange for alt, hvad I har gjort for mig.


Dersom hvis I en Dag skulle faa at vide, man har skudt mig, saa lov mig ikke at blive bitre eller sørgende af den grund.

Derfor skal mit personlige Ønske til jer være dette, at om I engang vil mindes mig, at I da vl mindes mig i glade Stunder - når I tømmer jert glade Bæger - når I fortæller jert lille Søn om Holger Danske - når Aftenklokkerne ringer Solen i sin blodrøde Grav om Høsten.

 Grethepige, sørg ikke over mig, det ønsker jeg ikke, vær fornuftig, du kan jo ikke ændre noget i det skete.

Tak for din Hjælp og Trofasthed i de faa AAr, vi fik sammen

 Bare du nu vil love mig, mor, at nyde Sommeren i fulde Drag og glæde dig over Natur og Frihed.

Kære Putte, hvis du kan, saa gift dig igen baade for din egen og Børnenes skyld, men lov mig, de aldrig maa glemme.

 

Og sådan bliver det bare ved og ved. Med kærlige ord fyldt af enorm selvindsigt, ingen anger men derimod ord der peger mod fremtiden og de efterladtes ve og vel.

Bogen giver en enorm indsigt i de tanker, følelser og ord, der aftvinges et menneske i de sidste timer og får vi andre til at tænke på, hvor vigtigt det er at dele ud af sin kærlighed, mens tid er.

En meget særlig og fantastisk bog. Læs den. Den er rørende, smuk og gribende.