Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Find styrken hos børn med særlige behov PDF Udskriv Email

Find styrken hos børn med særlige behov af Toby Karten
Toby Karten
Find styrken hos børn med særlige behov
224 sider 
Frydenlund
 
Det her er en af den slags bøger, man som behandler må være glad for er skrevet. Den indeholder ekstremt mange guldkorn og mange fortættede forslag til, hvad man kan stille op med de børn, der i og for sig er behandlingskrævende i specialklasserne, men som man mest af alt bør se som en slags rejsende i livet på linje med, at behandleren selv er på rejse i undervisningen.
Bogen er skrevet specifikt til undervisere i grundskolen, og særligt de, der synes at mangle de nødvendige redskaber til at inkludere børn med særlige behov på den bedst mulige måde.
På en absolut kærlig og ikke-fordømmende måde kommer bogen rigtig meget rundt om, hvordan man kan styrke barnet med nogle ganske enkle redskaber uden at pace og uden subtilt at nedgøre. 

 
Den holder sig ikke til overordnede teorier og analyser men dykker helt ned i detaljen som f.eks. indsættelsesnoter, hjælp til høre- og synshæmmede, vigtigheden af at lade eleven bruge hænderne, den grafiske fremstilling af jul og juletiden, brugen af apps som post-it plus, afdækning af elevens indkodning og afkodning, visning af lærerens forventninger, udarbejdelse af handleplaner, indsigt i autisme ved at læse skønlitterære værker med eleverne, styrker og kendetegn og meget, meget mere.

Selv om man ikke lige står midt i eller overfor at skulle have elever i specialundervisning, er der fantastiske ting at hente i bogen, der bør læses fra side 1 og så til slut for, at de enkelte idéer kan få bundfældet sig
 
Der står så også, man skal være tålmodig, men bestemt og konsekvent, og at man altid skal bevare fatningen.

Det sidste giver jo næsten sig selv, men alligevel er det rart at blive mindet om i en bog, som forældre i det hele taget også vil kunne have stor glæde af, hvis de opleve deres barn inde i en udviklende eller "vanskelig" periode.

En meget fin opbygget og særdeles velskrevet bog med oceaner af viden og idéer og oplæg.