Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Geiger PDF Udskriv Email

Geiger af Gustaf Skördeman

Gustaf Skördeman
Geiger
340 sider
Hr. Ferdinand

Her er storpolitik og stormagtsspil så det basker. Tjernenko, Gorbatjov, Palme, Greenpeace, Islamisk Jihad, Østberlin, parader, Boforsaffæren. Tidsmæssigt sat i relief med underholdningsmagnater som Lill Lindfors, Monica Zetterlund og Lillen Eklun, den nyslåede europamester i sværvægtsboksning.

Udgangspunktet er et familiedrab, ovenikøbet en kvindes drab pr. kode i en telefon, på en stor TV-personlighed, der forgrener sig i en gammel DDR-spionring. Det når også ned i terrorbevægelser og konfrontationer mellem familiemedlemmer.

Allerede her mærker vi historiens vingesus, og når det så viser sig, at et enkelt ord i en telefon afstedkommer, næsten som på film, en hypnotisk trang til at begå mord, ja så er vi godt igang, og yndere af spion- og thrillergenren bliver ikke skuffet.

Det viser sig, at Stellan Broman, som den dræbte TV-hyggeonkel hedder, i virkeligheden har en skyggeside og en fortid, der er alt andet end hyggeonkel, og som viser sig at have skabt fjendebilleder diverse steder i et stort forgrenet net af -, ja fjender af ét system og tilhængere af et andet.

Spændende spændende, og man må sige, at forfatteren virkelig formår at holde balancen mellem spænding og drama og så beholde overblikket i den store viden, der skal til for at få læseren smidt rundt i en hvirvel af realiteter, der HAR fundet sted og så det mere fiktive.

Her er tale om en debut, et nye spændende forfatterskab i genren. Omend debutanten har beskæftiget sig med manuskripter, film og medier tidligere. Og det ser ud til, at bliver man enig med sig selv om at værdsætte bogen her, hvad der ikke er svært, så kan man glæde sig til meget mere fra Gustav Skördeman.

Det er spændende som læser at "få lov til" at komme ind bag ved en mands skyggesider, et menneske som nærmest et helt land havde blind tillid til, og hvordan er virkeligheden så? Her kan man glæde sig over, hvor let forfatterens skrivestil har ved at transformere disse afsløringer over til ens eget liv, og en af ulemperne, om man kan sige det sådan, er, at for hver gang man læser disse afsløringsromaner, jo mere begynder man at overveje, om der foregår noget suspekt hos vor egen nabo.

Men det er prisen for gode og velskrevne thrillers som denne.

Bogen er yderst velskrevet og animerer en til at tage fat på flere af de store spion-klassikere. 

 

Persongalleriet i bogen er mere end almindeligt interessant, og det lykkes forfatteren overbevisende  at forføre os først i den ene retning og så den anden for så til sidst at imponere med et ganske usædvanligt og overraskende hovedplot.