Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ondt blod PDF Udskriv Email

Ondt blod af John Carreyrou

John Carrerou
Ondt blod
345 sider
Memoris

 

Om det så er Bill Gates, så har han læst og anmeldt bogen. Han har givet den fire en halv ud af fem stjerner. Man skulle mene, han ved, hvad han taler om i denne sammenhæng Den anmeldelse kan du læse her

https://www.goodreads.com/book/show/37976541-bad-blood

 

Den korte version af Theranos-sagen, som bogen handler om er, at folk af Elizabeth Holmes´ firma, Theranos, blev lovet, at man kunne få et komplet billede af sine sygdomme gennem kun en lille dråbe af sit blod.
Hun var en sand mester til at sælge sit produkt, holdt store taler, fik masser af investorer med på ideen.
Sit firma grundlagde hun som 19-årig, kom på forsiden af Forbes og blev en af landets yngste milliardærer.
Nogle af USAs førende forretninger og pengemaskiner legede med på idéen, der så blev afsløret som et gigantisk svindelnummer, idet produktet ganske enkelt ikke virkede. Det fandt man ud af, da Wall Street Journal gik ind i sagen.

 

Historien er, at produktet aldrig kom til at fungere, og at masser af de mennesker, der kom ind i kredsen og bestyrelsen omkring  Elizabeth Holmes godt nok var eksperter i lobbyisme og politisk og kommerciel markedsføring. Men de havde stort set ingen forstand på det, virksomheden skulle sælge, nemlig diagnostik. 

 

Havde de haft det, er det meget sandsynligt, at de havde hørt de rødeste advarselslamper før, end de skulle få røde ører, for nu at sige det lidt smart . . . 

Forfatteren i bogen skriver meget om, hvordan Elizabeth Holmes idoliserede folk som Steve Jobs og hans uvillighed til at gå på kompromis med sin vision.

Med sin sorte rullekravesweater, sin dybe stemme og de grønne kålsmoothies, hun konstant drak, gjorde Elisabeth et stort nummer ud af at efterligne Steve Jobs, men hun lod ikke til at have en dybere forståelse af, hvad der kendetegnede forskellige blodprøver, skriver han.

Bill Gates, der idag arbejder meget med medicin og sundhed, mener ikke overraskende, at man nok kan have uvillighed til kompromiser, hvis man har at gøre med forbrugerelektronik. Men ikke når det gælder folks sundhed.

Det kan der vel være en del om.

Under alle omstændigheder har nu i dansk version en meget markant og velresearchet bog i hænderne om, hvad der førte til virksomhedens fremmarch på de bonede gulve og tilsvarende deroute. Det er bedre end en krimi, idet den foregår i virkelighedens verden, hvor vi får en masse at vide om forretningsstrategier, men også den magt og den totale ansvarsfralæggelse, som følger i kølvandet på håbet om personlig iscenesættelse og berømmelse.

Og som idag har masser af juridiske efterspil. Og sandsynligvis også mange justeringer af genkendeligheden på gode og dårlige virksomheder og ikke mindst enfant terribles i Silicon Valley. 

Det må man da  hvert fald håbe.