Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Felecia fosvandt PDF Udskriv Email

Felicia forsvandt af Jørn Lier Horst

 

Jørn Lier Horst
Felecia forsvandt
333 sider
Modtryk


Man skal nok lige, hvis man anbefaler denne bog til nogen passe på, at den ikke bliver forvekslet med den af samme titel om Anna Wahlgrens datter, der har skrevet en bog om, at mor er en værre en. Omend der kan være lige så meget drama i den ene som den anden bog.
Og så kan man ellers roligt gå igang med den her 2. Wiliam Wisting-krimi, hvor liget af en kvinde dukker op i en udgravning. Det er en gammel forsvindingssag, og nu skal Wisting kæmpe mod tid og forældelsesfrist - i forsøget på at stille en morder til regnskab efter et kvart århundrede.

Under opklaringsarbejdet går det hverken værre eller bedre end, at endnu en kvinde forsvinder, og også her kommer teamet på overarbejde, efter at en mand med tilknytning til kvinden bliver kastet ud af en bil.
Hænger mordene med 25 års mellemrum sammen. Big drama . .
. . 
Fortællestilen er ok, plottet, miljøet og rammerne ligeledes, men på visse punkter er det som om, at Horst undervurderer sine læsere, idet alt skal males med den store og den lille pensel. Hvad Wisting synes, mener, tror og tænker, det bliver forklaret i mindste detaljer, og det er efter vores mening en svaghed ved bogen, som simpelthen på den led ikke overlader meget til læserens fantasi.
Lier, der selv er politimand ved til gengæld, hvad han skriver om, for han kender til miljøerne og har sandsynligvis behov for at fortælle, at han godt ved, hvordan psyken fungerer. Det kunne man så have gjort på mange måder.

Omvendt er Lier fantastisk til at beskrive situationer som: Nils Hammer løftede afværgende sine hænder, som han måtte bøje sig for argumenterne.

Den sidder jo lige i skabet.

Eller:

Den operative leder kastede et blik på hundemanden, der fik ham til at fortrække.

 

Det kan man bestemt også se for sig.

Så der er plusser og minusser ved denne anden bog i serien, som Forlaget Modtryk har skaffet hjem på dansk, idet Lier-markedet herhjemme er for opadgående.  Vi har læst flere bøger i serien, og der er bestemt flest plusser, ganske enkelt på grund af den enkle og troværdige opklaringsstil, der i Wistings ånd er mere udtryk for grundigt politiarbejde end splitter, splatter og blod.

De fire øvrige på dansk udgivne bøger i serien er i 2020 Når havet StilnerNår havet stilner af Jørn Lier Horst

 Nøglevidnet samt Den eneste Ene.