Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den dømte mand PDF Udskriv Email

Den dømte mand af Peer Kaae

Peter Kaae
Den dømte mand
Ca. 350 sider
Grønningen 1

 

True crime så det vil noget. Vi har i TV-serien Tilståelsen været vidne til, hvordan advokater og specialister mener, at sagen skal gå om. Sagen mod den udviklingshæmmede Erik Solbakke, der i 1989 blev dømt for at have slået små 40 mennesker ihjel. Bl.a. ved den skelsættende brand på Hotel Hafnia.
I bogen her får vi så meget, meget mere at vide, end det er muligt at indfange i en TV-udsendelse. Bogen er fyldt med detaljer om Erik Solbakkes opvækst, om angsten for at få reprimander, om hans adoptivforældres afmålte forhold til ham, deres manglende evne til at passe ham og deres forskelsbehandling af ham, da de endelig selv får en datter.
Et eget barn.
Bogen efterlader os et indtryk af et meget forladt og meget ensomt barn, der har svært ved at finde voksne, han kan stole på, og som derfor bliver meget tiltrukket, da Per Casper fra politiets rejsehold træder ind i hans liv og får hans tillid. Den tillid der altså skulle ende med en tilståelse med hvilken i hånden myndighederne sender ham til anbringelse på en lukket institution.

Peer Kaaes bog er så sprængfyldt med detaljer og også med forhørsakter og meget præcise gengivelser af samtaler, at man kan forestille sig, hvilket kæmpearbejde, han har sat sig for i forsøget på at lade offentligheden og læserne vurdere, om det nu også på nogen måde var muligt, at Erik Solbakke kunne være forbryderen.

Han laver rigtig mange gode beskrivelser af f.eks. forholdet til den slagtermester, som ansatte Erik, han har formået at beskrive mange af de på Hotel Hafnia indespærredes kamp for livet mod flammerne, og så beskriver han også, hvordan Erik Solbakke checkede ind på sit bosted langt fra Helsingør og flere timer før, at en brand i Helsingør, han også tilstod, blev påsat.

Der er så mange gode historier og sidehistorier i bogen her, at den vist må være en af de senere års bedste true crime-godbidder. At der så også er masser af billeder i bogen, bl.a. af en omtalte Hafnia-brand, der gør den endnu mere dokumentarisk og medrivende.