Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Hvad bjerget skjulte PDF Udskriv Email

Hvad bjerget skjulte af Aage Hoffmann

Aage Hoffmann
Hvad bjerget skjulte
161 sider
Hostoria

 

En særlig måde at skrive memoirer på. Træk på erindringen blandet med masser af filosofi, religion og afspejling af en verden, der skaber helte på cyklerne og nu og da fiaskoer indeni. Lidt om hvad der fik Aage Hoffmann til at begynde sin cykling og fortsætte og blive ved med at fortsætte såvel mod åndelige tinder som landevejens bakker.

Jeg så mit liv knuget sammen til ingenting udenfor cykelsportens verden og søgte efter en krog i mit indre, hvor jeg kunne skjule mig for denne stemme, der ville have mig til at leve i regelmæssigt slaveri, der skulle gøre et ordentligt menneske ud af mig eller en mand med færre undskyldniinger over for det normale.

En spændende betragtning og velsagtens et godt argument for at gå engageret og totalt fokuseret ind i en verden, hvor masser af dødssynder som jalousi, konkurrence, misundelse osv. også fylder og er en stor del af cykelsporten, som Aage Hoffamann nævner direkte og indirekte flere steder i bogen.

Det guddommelige fylder også rigtig meget i Hoffmanns betragtninger, ligesom eventyrene, der på mange måder sætter hans stræben i relief, f.eks. med et mere ukendt af H.C. Andersens eventyr.

Mange af cykelsportens store navne er med i bogen, ligesom billeder af nogle af løbene samt illustrationer af den inkarnerede cyklist, Erik Clausen.

Man skal vænne sig til stilen; i første omgang skal man koble hjernen fra og bare tage imod alt det, der står, hvor vi bl.a. bliver oplyst om, at hos cykelryttere er skyldfølelsen udbredt, såfremt præstationerne og forberedelserne ikke går som forventet.

 

Så kommer vi lidt tilbage til Kong Knud, Niels og Haraldsted Skov, og i det hele taget flyder fantasi, historie, minder og filosofi så meget sammen, at man lige pludselig er her og lige pludselig dér.

Det vil naturligt nok være ganske befordrende, hvis man er cykelentusiast, når man læser bogen, for så er man mere med på de fysiske iagttagelser og beskrivelser og har større baggrund for at følge med, når Aage Hoffmann bevæger sig rundt i alle mulige universer.

 

Som iøvrigt også omfatter blomsternes verden.