Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Hvem slog Bambi ihjel PDF Udskriv Email

Monika Fagerholm
Hvem slog Bambi ihjel
259 sider
Turbine

 

Åh ha, kan I ikke bare få det til at køre.
Sådan har man en fornemmelse af, at holdningen er hos de voksne i romanen her, når der sker noget som helst med deres børn, der kan minde om besvær.
Har de voksne overhovedet overskud til de unge, skulle de have haft børn, er de ikke bare så optaget af sig selv, hinanden og deres karrierer, at alt der kommer på tværs ikke er til at holde ud.
Det skisma er som meget andet beskrevet rigtig godt i Monika Faberholms bog.
Den handler om de fortrængninger og de forsøg på fastholden i normalbegreber på de fine villaveje, som vi i alle samfund stort set støder på.
Den har samtidig et vigtigt budskab om, at man må stå ved den, man nu er, også selv om det nok kommer med en pris.
For verden ændrer sig, og det gør folk også sammen med den, og erkender man ikke det, så er prisen langt større.

Vi er i den pæne forstad, Villabyen, der af forfatteren er døbt sådan ovenikøbet med den i konteksten hult klingende Solskinsgade, sandsynligvis fordi det ikke er vigtigt, hvad byen hedder, men hvad der sker i den.
Vi har at gøre med unge, smukke mennesker fra byens øverste lag, og så bliver vi i lyset af en tung bas fra en kælder i et af husene lige pludselig vidne til en gruppevoldtægt.
Så er en vis herre løs i laksegade, for kan det nu også passe, at byens spidser har børn, der opfører sig sådan og ligefrem er kriminielle og behandler hinanden sådan.

Udover at gruppevoldtægten i virkeligheden er resultatet af opsparede aggressioner og gamle traumer hos de unge, så er en så alvorlig hændelse naturligvis et vink til forældrene om deres store svigt. Hvilket de fleste naturligvis ikke evner at acceptere og se betydningen af.
To af gerningsmændenes mødre har været veninder længe, og den enes mor gør alt for at dække over skandalen og for at forsvare familiernes ry.

Og de to kan naturligvis ikke blive ved med at være veninder, ligesom hændelsen har store følger for det pæne borgerskab i det lille samfund.

Teksten svinger godt, har sin egen melodi, og bogen peger fint på, at ofte har en hændelse meget større konsekvenser for andre end gerningsmændene, hvoraf det iøvrigt er én af de fire mænd, der begik overgrebet, der får dårlig samvittighed, går til bekendelse og sætter en lavine igang, som fører til opbrud, forræderisk opførsel og afpilning af nogle uudtalte normer og tvivlsomme, menneskelige værdier.