Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ambulancekaos PDF Udskriv Email

ambulancekaos - bog

René Sigvartsen
Ambulancekaos
188 sider
Trykværket

 

Den her bog skal nok blive læst og gransket godt af rigtig mange implicerede parter. For en lille håndfuld år siden var der stor ballade omkring den hollandske redningstjeneste, BIOS, der kom ind på det danske marked.

Nu får vi så en bog om forsøget med at få den danske afdeling op at stå -, skrevet af ham, der blev ambulancechef i april 2015.
35 stationer skulle gøres klar i det sydlige Danmark på rekordtid. Det var mere end en ordentlig mundfuld. Rigtig meget endte da også ud i det rene kaos.

I hvert fald hvis man skal tro medierne dengang og nu også bogen her, så tænker man, hvordan det dog kunne lade sig gøre, og tænk at nogen ville være med til, at menneskelig velfærd og vel egentlig ligefrem menneskeliv skulle stå på spil under disse omstændigheder.

Bogen er fyldt med historier, anekdoter og interviews om, hvordan det løb af sporet, og hvad der efter René Sigvartens mening var årsagen -; bl.a. hvordan et slid ud over enhver grænse, kampånd blandt medarbejdere hos BIOS og en sand pionérånd blev spoleret bl.a. af Falck.

 

Vi får en udmærket orientering om, hvordan ansættelsesprocedurer nærmede sig farceagtige tilstande, hvordan medarbejderne måtte bruge egne computere, mobiltelefoner, kaffemaskiner og medbragte havestole, hvordan der opstod kaos omkring anskaffelse af biler. 

Vi kunne godt have undværet René Sigvartens spydige kommentarer som såkaldt ledelse, eller jeg var klar over, hvad de stod for, og det er bestemt ikke noget positivt (sagt om nogen han tidligere havde haft ansat), eller sædvanligvis ikke kloge bemærkninger om andre.  Det svækker seriøsiteten i bogen men antyder så også omvendt, hvor langt ind i marv og ben, denne arbejdskamp, eller hvad man skal kalde det, har sat sig i nogen.

Der er megen munter læsning, bl.a. den om Falcks direktør, som efter ege et udsagn hellere ville lade de forskellige stationer rådne op end at overlade dem til BIOS.

Bogen har mange detaljer set indefra, noget kender vi fra medierne, noget er nyt. At læse om, hvordan Falck-medarbejdere tog billeder ind af BIOS-stationernes vinduer, og hvordan BIOS-flaget blev vendt på hovedet, det er meget morsomt, men samtidig dybt tragisk.

Og her er vi ved noget af det mere centrale dybt under det hele.

Bogen giver nemlig også et bredt indtryk af, hvor modbydelige mennesker kan være mod hinanden, sådan lige afhængigt af hvor man er i sit liv, og hvad der lige kan betale sig. Fra at være dybt utilfreds med topstyringen hos Falck skifter medarbejderne lige pludselig holdning og side, da BIOS kommer på banen og bliver både tro og loyale mod Falck.

Menneskelige karaktertræk og handlinger som jalousi, had, lovovertrædelser, svigt, alt det mindre kønne det kommer frem, og det bliver blotlagt for fuld skrue i en bog, hvor forfatteren bombastisk slutter med at sige.

Jeg skammer mig over at have været ansat hos Falck.