Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Brumbazz har det svært PDF Udskriv Email

Berit Seidelin
Brumbazz har det svært
42 sider
Trykværket
 
 
Det er yderst sjældent, vi anmelder børnebøger. Denne har dog nogle kvaliteter, der gør, vi ikke kan lade være. Med en streg så fin og en tekst så engageret og lærende får vi en historie i øjenhøjde, der kan deles på tværs i familierne. Og som kan lære alle generationer noget, og når børnene sidder på skødet af morfar, så vil det her være et redskab til vidunderligt samspil mellem generationerne, fordi morfar sikkert kender en i familien, der kunne lære noget af bogen her. Og så mindes han. . . .Bevidst eller ubevidst

Vi kommer til at kende både Brumbazz, Rabarberblad, Flagstang, Krage, Muldvarp og får en masse sidehistorier med gennem linjerne og i de tegninger, som  Olaf Tonnesen dygtigt har leveret.
De underliggende temaer er mange. Tvivlen hos de små (og de voksne), selvtilliden hos de små (og de voksne), misundelse, arrogance og bedrevidenhed hos de små (og de voksne). Nysgerrigheden og evnen til at ville eventyret, afklaringen og livet i det hele tager bliver individiseret i brumbassen, der på forsiden af bogen stiller sig glad og fro over alle forhindringer og forandringer, og tager vi ikke meget fejl, så har den minsandten stillet sig oven på en jordklode, der i stregen kunne forveksles med et corona-angreb.
På den måde må man sige, at bogen er særdeles aktuel. Selv om det qua bogens produktonstid velsagtens er et tilfælde.
 
Forfatteren er ydmyg over for verden og i sine beskrivelser.

De fleste små regndråber havde funder sammen og forvandlet sig til pytter på jorden. 


Så er alt sagt om sammenhold og det at skabe noget sammen.
 
Jeg tror, at du skal være glad for at have mødt mig, siger Flagstangen:
Hvorfor tror du det, spørger brumbassen 
 
Og cementerer dermed, at den nysgerrige aldrig behøver tage noget for givet og sådan set hurtigt kan sætte overlegenheden til vægs med et simpelt spørgsmål.

Sådan er det hele vejen igennem denne fine udgivelse.

Mange børnebøger har gode dybder. Andre har gode streger og historier. Denne har samlet set det hele og lægger op til forståelse af naturens kræfter og universets smil på en forbilledlig måde.