Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mørkets ridder PDF Udskriv Email

Michael Connely
Mørkets ridder
356 sider
Klim

Man må sige, at stilen bliver holdt, og at den succes, forfatteren fik med introduktionen af  detektiven Harry Bosch og det, han udstrålede af retfærdighedssans og trang til opgør med universets store kræfter, den fortjener han fortsat.
Michael Connely er eminent til at skabe gode miljøer og fremragende plots med sin pen, og det hele bliver så virkelighedstro som noget, når vi i Møkets ridder får slynget om os med velkendte begreber som REM-søvn, Uber, USB-stik og andet, der får os til omgående at føle os trygge og hjemme.
Det er efter vores mening en forudsætning for en god krimi. At læseren føler sig hjemme med det samme.
Så kan Connely udmærket sideløbende forsøge at forføre os med sine miljøer omkring pornostjerner, vækkelsesprædikanter og bandemedlemmer, som han gør i bogen her.
Optakten er at den forholdsvis nyopfundne Renée Ballard i de sene nattetimer på Hollywood Station finder Harry Bosch kigge i nogle gamle sager. Hun smider ham ud men bliver nysgerrig og ved gennemgangen af sagen bliver hun tændt og slår sig nu sammen med Harry Bosch i forsøget på at afdække en gammel forbrydelse:
Et ti år gammelt mord på den 15-årige Daisy Clayton.
Retsmedicineri, dyre biler, bander, forbrydelser sådan nærmest bare for sjov, alt det har den erfarne forfatter helt styr på, og det er den research og den indlevelse, der gør ham til en skattet, skattet, skattet forfatter i politikrimi-fanklubber verden over.
I denne bog veksler han mellem udsyn og indtryk fra de to, forskellige hovedpersoner, og det er en fornøjelse at læse, hvordan to på hver sin måde totalt enspændere begynder samarbejdet særdeles vaklende, nogle gange endda famlende, og så alligevel ender med at få opklaret en bestialsk forbrydelse.
Med ordinære politimetoder, med alternative muligheder . . . 
Læs bogen. Måske forbrydelser ikke betaler sig. Men det betaler i hvert fald at læse hvordan forbrydelser bliver opklaret.
Ind imellem har man lyst til at sige skidt med handlingen, skidt med hvad der sker. Og så holde fokus på samspillet mellem Renée Ballard og Harry Bosch. Det er en oplagt vindersag.