Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Global dannelse PDF Udskriv Email

Global dannelse. Praksis og potentialer på danske efterskoler (OA e-bog)

Iben Jensen
Global dannelse
158 sider 

Aarhus Universitetsforlag

 

I en globaliseret verden med interkontinelle udbud og muligheder som aldrig før, kan det være nok så vigtigt at holde fast i, at længsler mod oplevelser i det fremmede og muligheder for en kulturel eksperimenteren har et formål og en rod: Dannelse. I forne tider hed det dannelsesrejser at komme ud til det fremmede, ligesom et ophold på en dansk husholdningsskole vel også hørte under begrebet.
Dannelse forbindes fortsat med menneskelige kvaliteter som selvstændighed, ansvarlighed, alsidig udvikling, bred forsåelseshorisont, kritisk sans og meget andet godt fra havet.
Bogen her er en fin afspejling af, hvad der ligger af praksis og potentialer på de danske efterskoler. Vi andre, der forlængst har lagt skoletid og efterskoletid bag os kan også få et fornemt udbytte af bogen, der i rig målestok kommer ind på diverse teorier om idéer, der lægger op til fællesskab og meningsfylde, og hvilke pædagogiske greb, der kan tages i anvendelse for at styrke kulturmøder.
Bogen kommer også ind på eksempelvis fordelen ved at være indkvateret i private hjem i en globaliseret verden: Det betyder, at eleven kropsligt erfaret husets akitektur, duftene, indretningen, placeringen af møblerne. Hvem laver mad, kysser man på kinden, ser man tv, eller taler man i mobil.

En fin bog der fortæller en masse om baggrunden for og den pædagogiske politik bag evenen til at skabe interkulturel kompetence, som på sigt helt sikkert vil kunne glæde både den enkelte elev og de mennesker, vedkommende i løbet af livet vil omgive sig med.

Let forståeligt sprog.