Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Æg PDF Udskriv Email

Christopher Sjuve
Æg
224 sider
HarperLife

 

At æg kan bruges til mange ting og er en enorm del af vores kultur, er næppe nogen hemmelighed for ret mange. Nu er der så udkommet en bog, der på rigtig morsom og lærende vis fortæller, hvad vi måske glemmer i skyndingen, når vi hiver en bakke ud fra supermarkedets køledisk.

For det første indeholder bogen et hav af lækre opskrifter og billeder fra både maden, dejlige høns, gode råd om opbevaring og forklaringen på, hvorfor nogle æg er brune og nogle er hvide.

 


Den sætter også ægget ind i et historisk og sundhedsfagligt perspektiv, fortæller bl.a. historien om legen med påskeæg i Det Hvide Hus i USA, fortæller om politikere i Sverige, der har brugt æg i deres valgkamp, og den fortæller også, at man bør tage holdbarheden på æg med et ordentligt gran salt.
Sjove historier om, at en englænder løb London Maraton med et råt æg på en ske i tre timer og 47 minutter. Det var i 1990, og ingen har slået rekorden siden.


Bogen indeholder også megen værdifuld læsestof om, hvad der egentlig sker, når ægget bliver kogt, at man med fordel kan forsøge at dyppe det i varmt vand fra hanen, at vi allerede i 1914 eksporterede 27.500 ton æg, lidt mere end halvdelen af produktionen herhjemme, hvordan de i trediverne blev opdelt i prima og sekunda, og hvordan lovene omkring æg flere gange siden blev strammet væsentligt.

 

Bogen er også fortællingen om,  hvordan æggene nåede fra Asien til Ægypten, det er historien om, hvordan æg i sin tid skulle vendes og drejes for at udklække kyllingerne, og den kommer naturligvis også godt rundt om spørgsmålet, hvorvidt hønen eller ægget kom først.


Bingo.
Det gjorde ægget.
Læs bogen og find ud af hvorfor.