Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vejen til Warszawa PDF Udskriv Email

 

Lotte & Søren Hammer
Vejen til Warszawa
316 sider
HarperCollins


Det er fantastisk, som de kan blive ved de to Hammere. Denne gang bruger de deres store talent i en anden retning, end vi kender dem.
Vi beskæftiger os nu med årene 1939-1945, og læseren bliver vækket, spiddet og foruroliget af ord som krigsret, feltgendarmer, faneflugt, henrettelse, dødsdom, SS-generaler og alt det forfærdelige, der hørte krigsårene til.
Med deres fine pen, sans for dramatik, gode research og enkle skrivestil fortæller de os en historie, der skal blive den første i en planlagt serie på otte om 2. verdenskrig.
Bogen handler umiddelbart om Peter, der som forældreløs, næsten undselig og fortabt og dagligt udsættes for brutalitet, mobning og tæsk. Han møder en flok mænd i uniform, der viser sig at være nynazister. På den måde kommer han ind i Hitlerjugend, og som menneske sætter han fra land her med en så stor overbevisning, at man som læser får en umiddelbar forståelse for det sammenhold og det venskab, der fik bevægelsen til at vokse. Ved at stille sig til rådighed for unge mennesker, der savnede et ståsted i tilværelsen.
Roman er uhyre spændende, man flyver gennem siderne, og selv om historien om Hitlerjugend er velkendt, så er det alligevel beundringsværdigt, at forfatterparret med forholdsvis enkle virkemidler og sprogbrug lykkes med at få skabt rum og plads for den sympatiske ramme af brodersammenhold, der fik tag i så mange mennesker dengang.

Spændingen fejler heller ikke noget. 

Pludselig flaksede tre fasankokke med deres flotte halefjer op fra en samling grantræer.

Hov du skal ikke gå, når jeg taler til dig

 Rundt om i lysningen lå store, fældede nåletræer på kryds og tværs

Alt så meget effektivt og normalt ud, borset fra at opsynskvinderne fra tid til anden slog på en af de stribede, hvor det nu faldt sig

Og Gruppe Lort marcherede, og sangen rungede, mens løjtnant Roth stod i midten af gymnastiksalen, stolt over sine pædagogiske evner 

Meget fint sprog. Med en enkelhed og med mere end almindeligt gode, forfattermæssige tricks får Hammers os ind i historien, så vi ER midt i den.