Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vacciner PDF Udskriv Email

Vacciner - Sandhed, løgn og kontroverser

Peter C. Gøtzche
Vacciner
203 sider
Peoples Press

 

Timingen er søreme noget speciel. Men det kunne ingen vidst vide, da bogen blev sendt på markedet.
Peter Gøtzsche er ude med en bog, der nok skal få sat gang i en debat, der i disse corona-tider måske bliver glemt i iveren efter at få slået en cirus ihjel, før den slår endnu flere mennesker ihjel.
Hvor meget kan man stole på vacciner? Hvor meget kan man stole på de undersøgelser, der ligger forud for godkendelsen af vacciner? Og hvor meget kan man stole på de mennesker, der står bagved undersøgelser af mulige bivirkninger? Og hvad med pressen? Hvor befinder den kritiske journalistik sig?
Peter Gøtzche tager livtag med en masse fejlagtige informationer på internettet, og han kommer også ind på det udfordrende i, at mange sundhedsfaglige personer ikke selv ville bruge nogle af vaccinerne på hverken sig selv eller deres egen familie.
Han kommer også ind på den problematik, at han har iagttaget, at redaktører på medier har slettet artikler, som deres journalister har brugt lang tid på at lave, ganske enkelt fordi man, ifølge Gøtzche, var afhængige af de store medicinalfirmaers annoncepenge.
Han mener, at kritisk journalistik er blevet vanskelig på grund af den stigende koncentration af pengene i ganske få virksomheder, der har enorm politisk indflydelse.
Han refererer også til kilder, der er blevet kaldt utroværdige og på skrift af en senior market access manager på en stor lægemiddelvirksomhed har kaldt en kvinde for "en af de forsideliderlige umuliusser, der læser tal og fakta, som fanden læser bibelen", og han slutter af med, at på trods af, at man efterhånden herhjemme kan fodre svin med arbejdsløse journalister, så kan en katastrofe som Heidi Pedersen sidder på en eftertragtet plads som journalist på en landsdækkende avis, til trods for at hverken flid, fairness eller kildekritik kan tælles blandt hende dyder.
Situationen var, at en journalist var kommet på sporet af en kvinde, der mente at have haft bivirkninger af en vaccine. Artiklen var blevet publiceret, og brevet fra manageren var tilgået hans redaktør.
Medicinalvirksomheden var oppe at køre over, at de havde fået solgt langt mindre af en bestemt vaccine på grund af mediernes virak.
Sagen er iøvrigt nogle år gammel og er blevet endevendt tidligere på forskellige måder i diverse medier. Det kan man finde meget mere om på nettet.

Bogen forholder sig yderst kritisk til rigtig meget, som vi andre vil tage som selvfølge.
Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Vi har mulighed for at gå særdeles kritisk til biddet i denne og alle mulige andre sammenhænge.
Det har i generationer spøgt i kulissen, at mange er i lommen på den mægtige medicinalindustri. Når man først har læst bogen her, så har man, om man ønsker det, mere at have den holdning i. Også selv om alle nok har en fornemmelse af, at sådan må det være.